L'Ajuntament de Xàbia reactiva el consell d'Urbanisme i Medi ambient

06 oct 2015 Les associacions i col•lectius professionals deuen nomenar aquesta setmana els seus representants

La regidoria d'Urbanisme de Xàbia té previst reactivar el Consell Consultiu d’Urbanisme i Medi Ambient, l'òrgan assessor en el qual des de la passada legislatura es debaten els assumptes de rellevància abans que decidisca el ple de l'Ajuntament. El departament ha fixat la primera sessió per a mitjant novembre i, en compliment del reglament de l'organisme, cal realitzar una renovació forçosa dels representants pel canvi de legislatura.
És per açò que l'edil responsable, Isabel Bolufer, ha fet una crida a les diferents associacions amb representació en el Consell (de veïns, d'empresaris i de professionals relacionats amb el sector, tant a nivell tècnic com de promoció urbanística) perquè designen al més prompte possible un titular i un o dos suplents amb els quals estar ben representats en aquest consell. Els col·lectius implicats poden fer-ho en el correu electrònic de l'oficina d'atenció al ciutadà oac@ajxabia.org o directament en aquestes dependències municipals (Avinguda Trenc d’Alba número 2), que a partir d'ara seran també la seu de les reunions del consell. Aquestes, recorda la regidora, tenen caràcter públic, per la qual cosa qualsevol persona pot assistir com a oïdora si li interessa el tema a tractar.
Bolufer destaca la importància de la participació ciutadana en l'urbanisme, ja que és el que marca les directrius amb les quals es transforma l'entorn i el paisatge. I més en aquests anys en els quals s'està confeccionant un nou Pla General, un document en el qual la pròpia regidora i els tècnics municipals estan treballant setmanalment al costat de l'equip redactor.
El Consell Consultiu d'Urbanisme començarà a rodar amb alguns dels temes que van quedar pendents de la passada legislatura.