El port de Xàbia celebra el pont d'octubre amb una ruta de tapes marineres

05 oct 2015 A més de gastronomia hi haurà música, artesania i activitats per a xiquets

L'associació de comerciants i empresaris de Duanes del mar ha presentat avui la quarta edició de l'esdeveniment “La Mar de Tapes”, una ruta de tapes marineres de la qual podran gaudir els seus clients durant tot el pont d'octubre i en el qual participen una vintena d'establiments hostelers.
El regidor de Foment Econòmic, Cesc Camprubí, ha assenyalat que amb aquesta activitat es pretén atraure al nucli mariner tant a veïns com als visitants que rebrà Xàbia durant el pont, per la qual cosa el comerç del barri també tindrà les seues tendes obertes per a completar l'atractiu. Com a novetat, ha destacat Camprubí, enguany hi haurà un concurs entre tots els bars i restaurants participants, que optaran a premi “tapa 9 d’octubre”, amb el que a més d'estimular la competitivitat dels participants s'involucra a l'esdeveniment dins de la programació commemorativa pel dia dels valencians. El jurat d'aquest concurs estarà format per representants de l'associació, de l'Ajuntament, d'entitats festives i de l'associació de restauradors.
Des de la gerència de l'associació, Jaume Serra ha detallat algunes de les activitats complementàries a la ruta gastronòmica, com serà el mercat artesà que s'instal·larà en el passeig, activitats infantils com a inflables o un contacontes, actuacions de música jazz en el carrer, una batukada i xaranga que també animarà el barri o el concert de rock que hi haurà la nit del dissabte en el passeig marítim a càrrec del grup de joves Burumballa.
La tapa, que obligatòriament ha de tenir productes del mar entre els seus ingredients, tindrà un preu únic de 1’80 euros i els tiquets per a poder degustar-les es podran adquirir en quatre punts de venda distribuïts pel port. L'horari de l'esdeveniment serà des del divendres 9 al diumenge 11 d'octubre, en horari de 12’30 a 15 hores i d'1 a 23 hores (el diumenge sol hi haurà al migdia).

VORER LES TAPES