La Policia de Xàbia es reivindica com a element indispensable en la seguretat ciutadana

02 oct 2015 El cos local celebra els Ángeles Custodis i homenatja als agents més veterans

La Policia Local de Xàbia ha celebrat avui la festivitat dels seus patrons, els Ángeles Custodis, amb un acte institucional en el saló de plens que ha servit per a reivindicar-se com a element indispensable en la seguretat ciutadana del municipi. La celebració ha començat amb el lliurament per part de l'alcalde, José Chulvi, la regidora de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, i l'intendent en cap José Antonio Monfort dels passadors de corbata commemoratius als agents que celebren el seu aniversari en servei dins del cos municipal. Han complit 10 anys d'antiguitat Jonatan Bas, Lidia Cervelló, David Davila, Jorge L. Ferandiz, Rafael Gonzalo, J. Ignacio Silvero, Juan Carlos Torres, Ruben Ortega i Elena Torres. Amb 15 anys de servei s'ha felicitat a Alejandro Jávega, gens menys que un 25 aniversari celebra l'agent Mariano Armero i els més veterans, amb 30 anys de servei, José Enrique Miguel, Fernando Escolano i Ángel Demetrio Mosquera, qui ha sigut recentment operat i no ha pogut estar avui present. Demetrio ha sigut ovacionat pels seus companys i nomenat amb afecte per l'intendent cap, qui també ha tingut un record per a l'anterior regidor Juan Ortolá.
Precisament el responsable del servei policial ha començat els discursos amb un al·legat per a posar en valor al cos local a l'hora d'atendre totes les necessitats que es generen a Xàbia, tant de seguretat com de protecció dels col·lectius més febles. Monfort ha volgut agrair el suport que troben en molts col·lectius, sobretot en la Creu Roja i Protecció Civil. “Amb la seua ajuda tot és més fàcil” ha assenyalat.
L'intendent ha mostrat la gran voluntat de la Policia de Xàbia per adaptar-se als nous temps, per ser propers i per tenir vocació de servei. Alguna cosa que ha agraït la regidora Pepa Gisbert, qui ha posat en relleu el paper indispensable que assumeix la policia local, “que sempre està en primera línia per a rebre qualsevol queixa o demanda amb un treball que no té la visibilitat que es mereix”. Finalment l'alcalde ha transmès l'estima i reconeixement a tots els agents que, independentment dels canvis polítics o socials, “sempre estan ací, complint cada dia amb rigor i professionalitat, sempre al costat de qui els necessita”.
En el marc d'aquesta celebració, els agents també han participat en una missa i han fet lliurament dels trofeus a les competicions que organitzen dins dels seus actes festius; els tornejos Ángeles Custodis 2015, que en futbol ha guanyat l'equip de la Creu Roja mentre que la Policia Local ha quedat segona. En tir, han arreplegat els seus trofeus Antonio Sáez de la Guàrdia Civil com a tercer classificat i Pedro Luis Cholbi, segon, i Alejandro Jávega com a guanyador, tots dos de la Policia Local de Xàbia