La Ruta dels Riuraus es posiciona com element estratègic per a la promoció de la Marina Alta

01 oct 2015 La reunió celebrada hui en Ondara ha sigut el primer acte de José Chulvi com a nou responsable de Turisme de Xàbia

La Marina Alta articularà la seua oferta de turisme rural a través de la “Ruta dels Riuraus”, un itinerari pels 12 municipis participants en el que, a més de visitar-se les construccions en què s'elaborava la pansa, es podran conèixer uns altres elements arquitectònics, culturals o gastronòmics de la comarca.

Després d'una primera experiència positiva, ara els 12 integrants de la ruta dels Riuraus, més els tres socis que estudien la seua incorporació (Dénia, el Verger i Orba), han decidit fer un pas més i dotar la seua unió de personalitat jurídica en forma d'associació.

Amb això, segons ha explicat l'alcalde de Jesús Pobre, Javier Scotto, es pretén treballar per la vertebració de la Marina Alta a través del seu patrimoni rural, recuperar les seues senyes d'identitat, posicionar la comarca com unitat turística i oferir a les empreses una plataforma per oferir els seus productes i paquets d'oci.

De la mateixa manera, s’ha anunciat algunes novetats en la gestió i dinamització de la Ruta dels Riuraus, com ara la gestió d'una pàgina web, la difusió en xarxes socials o la implantació d'una aplicació mòbil que permetrà els usuaris no sols la geolocalització de les construccions, sinó també l'accés a informació útil com on menjar, quines activitats fer o quins elements i llocs visitar a prop del riurau en què es troben.

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha valorat molt positivament la reunió i ha manifestat la voluntat de Xàbia de seguir participant en esta important iniciativa per la racionalització dels recursos turístics de la Marina Alta.

En la cita van estar també presents representants de la resta de municipis participants, així com dels que estan pendents de formalitzar el seu ingrés en l'associació.

Per últim, s’ha anunciat que la Ruta dels Riuraus, paral·lelament a la gestió dels ajuntaments associats, s'obrirà en una segona fase a les empreses de la Marina Alta que vulguen optimitzar els seus recursos i sumar les seues respectives ofertes.