El Centre Excursionista de Xàbia obri el senderisme als xiquets amb el seu Escoleta de Muntanya

30 sep 2015 També proposa un circuit d'excursions obert a totos per a conèixer Les Valls de la Marina

El Centre Excursionista de Xàbia ha preparat per a la temporada 2015-2016 una nova edició de la seua escoleta de muntanya, una sèrie de rutes i excursions amb les quals pretén acostar als més joves l'esport del senderisme i el gust per estar en contacte amb la naturalesa.
Tal com expliquen des del club, per a poder apuntar-se a l’escoleta els xiquets han d'haver complit els 9 anys encara que en el cas de ser més xicotets, podran informar-se de cada ruta en concret per a veure si és possible la seua participació. En tots els casos, els xiquets hauran d'anar acompanyats per un dels seus pares o un tutor.
Totes les rutes previstes per a aquesta temporada, que abasta des d'octubre fins a maig, són per la Marina Alta, algunes per paratges locals i unes altres per a conèixer les muntanyes de l'interior comarcal. Per a desplaçar-se a aquests llocs, el CEX haurà de contractar un bus. Els xiquets participants no pagaran per la seua plaça però sí el seu acompanyant, que haurà d'aportar 10 euros en concepte de transport.
Des del grup assenyalen que les inscripcions es podran realitzar fins al divendres anterior a la ruta en el local del Centre Excursionista (carrer Mosen Febrer) o bé per mail en cexxabia@gmail.com (excepte les rutes que calga utilitzar el bus en les quals el termini màxim per a inscriure's seria el divendres de la setmana anterior).
Les rutes previstes són sempre en diumenge al matí i una per mes.
Calendari:
18 d'octubre: Excursió a la Cova del Montgó
15 de novembre: Excursió als Fonts de Laguar (bus)
20 de desembre: Excursió nadalenca del CEX
10 gener: Excursió a la Penya Foradada de Vall d’Alcalà (bus)
6 de març: Excursió per Vall d’Ebo (bus)
10 abril: Excursió dels 8 pobles a la Vall de Gallinera (bus)
15 de maig: Excursió a la Cova de la Punta
Totes les excursions als Valls i una altra addicional prevista el 28 de febrer a la Vall del Pop a Benigembla estan obertes a més dels xiquets a tot el públic en general. S'ha plantejat com un circuit de vuit pobles “Coneix Els Valls de la Marina” i la inscripció (amb dret a autobús, segur i samarreta de record) tindrà un preu de 20 euros per als socis del CEX i 30 per als no socis.