L'Ajuntament de Xàbia obri un registre amb els habitatges disponibles per a acollir refugiats

29 sep 2015 Els propietaris disposats a cedir els seus pisos han de comunicar-ho en Serveis Socials

L'Ajuntament de Xàbia, a través del departament de Serveis Socials, està fent un inventari amb tots els recursos que disposa el municipi per a col·laborar de forma útil i eficaç amb la dramàtica situació dels refugiats que de forma massiva estan fugint de conflictes bèl·lics com el de Síria.
Tal com ha explicat la regidora Pepa Gisbert, a l'espera de directrius de la Unió Europea i del Govern Español, s'estan seguint les indicacions que la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania canalitza per l'oficina d’ Amics (Agència de mediació per a la integració i la convivència social). Gisbert ha reconegut que en matèria d'habitatge, l'Ajuntament no disposa de recursos com a pisos o albergs pel que es demana col·laboració ciutadana i s'ha obert una borsa en la qual es registraran totes les cases que els particulars vulguen cedir per a acollir a refugiats.
Els disposats a col·laborar han de posar-se en contacte amb l'oficina Amics de Xàbia, situada en el Centre Social, on els passaran un formulari perquè detallen les característiques de l'habitatge que s'ofereixen a prestar així com el temps en el qual puguen cedir-lo.