La Casa d'Andalusia de Xàbia viu aquesta setmana la XX edició del seu romiatge a la Verge del Rocío

28 sep 2015

La Casa d'Andalusia de Xàbia celebrarà aquesta setmana els festejos que envolten al romiatge en honor a la Verge del Rocío, una tradició andalusa que se secunda a Xàbia des de fa 20 anys.
El programa comença aquest dimarts, 29 de setembre, a les 21 hores amb el trasllat a coll de la imatge des de la seu del col·lectiu, en Thiviers, fins a l'església de Sant Bertomeu, un acte que acabarà amb un vi d'honor en la Casa d'Andalusia.
Ja el divendres, 2 d'octubre, serà la presentació de les representants d'aquesta festa en un acte que tindrà lloc a partir de les 22’30 hores en el Parc Regna Sofia i que inclourà l'actuació del grup rociero “Querencia” i una disco mòbil amb sevillanes i rumbes.
El dissabte al matí, a les 10 hores hi haurà una missa rociera en Sant Bertomeu, cantada pel conjunt local “Aires del Sur” i després, la imatge de la verge es traslladarà de nou a la seu on es carregarà en el seu carruatge per a començar el romiatge fins al parc de Pinosol. Els romanís seguiran l'itinerari: Arquitecte Urteaga, Juan Carlos I fins a l'encreuament amb Ausias March, Avinguda Els Furs, Lepanto, Primer Muntanyar, platja de l'Arenal, Avinguda Llibertat, Tamarits, encreuament amb la carretera del Pla, camí l'Haia , Cabanes, Francesc Gimeno i parc Pinosol. Allí hi haurà una paella per a tots els participants i una jornada de convivència fins que, sobre les 19 hores, es tornarà fins a la seu.