El col•legi Vicente Tena de Xàbia avança la seua obertura a les 7’45 per a facilitar la conciliació laboral a les famílies

15 sep 2015 Els xiquets també tenen la possibilitat de desdejunar en el centre

El col·legi Vicente Tena de Xàbia ha engegat un nou projecte pilot en resposta a les necessitats de molts pares que, per motius laborals, necessiten deixar als seus fills en l'escola abans de les 9 hores. Es tracta del programa “escola matinera”, una ampliació d'horari (de 7’45 a 9 hores) amb supervisió de professors i una monitora especial que s'encarrega dels xiquets i fins i tot els dóna la possibilitat de desdejunar en el propi centre.
La direcció del centre, coneixedora de la problemàtica de moltes famílies per a compaginar la seua vida familiar i laboral, ha gestionat aquest servei amb l'empresa que s’encarrega del menjador i ho ha reforçat amb la supervisió de professorat del centre, igual que ocorre durant activitats extra curriculars de les vesprades. “És la política del centre, sempre que hi ha activitats extra està en el centre un grup de mestres per a facilitar les coses o si sorgeix algun problema” assenyala la directora Isabel Henarejos.
La regidora d'Educació, Montse Villaverde, ha felicitat al col·legi per aquesta iniciativa que ajudarà a conciliar a moltes mares i pares la seua vida laboral i personal, i dóna una opció nova perquè els xiquets estiguen més còmodes.
El col·legi Vicente Tena afig aquesta escola matinera a la jornada contínua, que aplica des del curs passat de forma pilot. “Estem oberts a estudiar totes les peticions dels familiars, sempre que es puguen dur a terme de manera responsable i pensant en el bé dels xiquets i xiquetes” indiquen des del centre, que treballa perquè la relació amb els parells i mares siga cordial, amigable i dinàmica.