Xàbia celebra la setmana de la mobilitat amb una eixida amb bici

14 sep 2015 Els escolars supervisaran durant un dia les infraccions de tràfic i posaran multes simbòliques per a conscienciar als conductors

L'Ajuntament de Xàbia s'uneix a la campanya de la Setmana Europea de la Mobilitat que es desenvoluparà del 16 al 22 de setembre i que porta per lema “Tria, Canvia, Combina la teua Mobilitat»
Per açò, les regidories de participació ciutadana i mobilitat, dirigides per Montse Villaverde i José Luis Luengo, duran a terme diverses activitats.
Una d'elles serà aquest diumenge, 20 de setembre, i consisteix en una marxa ciclista per a reivindicar un dia sense cotxes. L'eixida és a les 10 hores des de la plaça de la Constitució, i es farà un recorregut pels tres nuclis urbans fins a l'Arenal, on s'esmorzarà, i després ja es tornarà al poble. La ruta, oberta a tots els interessats, compta amb la col·laboració del Club Ciclista i l'únic requisit que exigeix als participants és que porten el casc de protecció
Altra de les activitats previstes és una acció pedagògica dirigida als alumnes de sisè de tots els centres educatius de Xàbia, als quals es proposa una eixida al carrer per a observar les infraccions que cometen els conductors als quals advertiran amb multes (sense validesa administrativa) per a conscienciar-los de la necessitat de respectar les normes i a les persones.
Altres projectes relacionats amb la mobilitat i el transport alternatiu en els quals treballa Xàbia és en l'adhesió a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, una associació composta per entitats locals per a generar una dinàmica comuna amb la finalitat de facilitar, fer més segura i desenvolupar la circulació dels ciclistes, especialment en el mitjà urbà. Aquest fòrum impulsa iniciatives i infraestructures per a aconseguir que el desplaçament amb bicicleta siga més segur, intensifica la promoció de la bicicleta i el seu potencial, com a vehicle silenciós, net, assequible i sostenible i molt adequat per als desplaçaments curts, .
També vol implantar el registre de bicicletes “biciregistre” una xarxa a nivell nacional que fa més fàcil trobar la teua bicicleta en cas que aquesta desaparega.