Un nou pla d'ocupació social reforçarà durant nou mesos les brigades forestals de Xàbia

14 sep 2015 Els interessats a optar als 30 llocs de peó i capatàs poden presentar les seues sol·licituds a partir del dimecres 16 de setembre

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha presentat hui junt les regidores de Serveis Socials, Medi ambient i Serveis el tercer pla social d'ocupació urgent i per a la protecció del medi ambient impulsat íntegrament per l'Ajuntament. Aquesta tercera promoció consecutiva (primera d'aquesta legislatura) ofereix 30 llocs de treball forestal (24 de peons i 6 de capatassos) per a formar sis equips que, durant els pròxims mesos, reforçaran la plantilla municipal encarregada de la neteja de llits, barrancs, muntanya i camins públics. La seua característica especial és que selecciona al personal per raons socials, ja que està especialment enfocat als veïns que arrosseguen una situació econòmica límit, no es beneficien de cap subsidi i necessiten incorporar-se al sistema laboral amb urgència.

Chulvi ha explicat que el principal canvi d'aquesta convocatòria és que distribuirà al personal temporal en tres torns, de 3 mesos cadascun, per la qual cosa es perllongarà fins a pràcticament les portes del pròxim estiu, abastant així períodes amb diferents necessitats com la neteja de conques davant possibles avingudes o la prevenció d'incendis.

L'alcalde ha avançat que serà aquest dimecres, 16 de setembre, quan s'òbriga el termini de 20 dies naturals per a presentar les sol·licituds en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (Avinguda Trenc d’Alba número 2) i que les bases que detallen la convocatòria poden consultar-se ja en la web municipal www.ajxabia.com

Dotat amb 203.000 euros, el finançament d'aquest pla ix de les baixes en el capítol de personal i de la quantitat que es consigna en el pressupost com a sou de l'alcalde, al que José Chulvi ha tornat a renunciar. Els beneficiaris obtindran un contracte de 3 mesos amb un sou igual al dels empleats municipals.

Per a acollir-se a aquesta convocatòria pública s'ha de complir una sèrie de requisits com estar empadronat a Xàbia per un període mínim d'un any i estar en situació de desocupació: en el cas dels peons almenys un any i sis mesos en el dels capatassos (als quals s'exigeix experiència o formació específica per als treballs que va a desenvolupar). Després, seran els tècnics de Serveis Socials els qui s'encarreguen de valorar cada cas per a seleccionar els beneficiaris.

Tal com ha incidit l'alcalde, aquest tipus de programes en els quals Xàbia ha sigut pionera, tenen una doble funció, ja que a més de ser una ajuda a famílies amb problemes econòmics també reverteix en el ben comú amb la millora dels espais públics, ja que els treballadors s'encarreguen de treballs com la prevenció forestal a la Granadella, la neteja i esbrosse carrers i camins rurals; el manteniment de llits i barrancs, la recuperació de zones verdes i parcel·les patrimonials, d’entre altres.