Xàbia manté un índex de delinqüència per baix de la mitjana nacional i autonòmica

11 sep 2015 La Junta de Seguretat semestral reforça la coordinació entre els diferents cossos que vetlen per la bona convivència en la vila

L'Ajuntament de Xàbia ha acollit avui la junta de seguretat semestral amb la qual els diferents cossos que vetlen per la seguretat en el municipi mantenen contacte i proposen accions per a millorar la seua coordinació. La junta, presidida per l'alcalde, José Chulvi, i l'edil de Seguretat, Pepa Gisbert, ha reunit als comandaments de la Policia Local, Policia Autonòmica, Guàrdia Civil i Guàrdia Civil de Tràfic, amb qui s’ha signat un conveni relatiu a la competència de vies.
El balanç, fet públic per l'inspector cap de Xàbia, José Antonio Monfort, confirma que el municipi segueix mantenint uns índexs de delinqüència per baix de les mitjanes nacional, autonòmica i de la província. Segons dades del 2014, Xàbia té un índex de 42’5 delictes per cada mil habitants, quan en la província està en 52’15, a la Comunitat en 49’4 i a Espanya en 45 per mil.
La tendència segueix sent a la baixa, doncs s'han baixat dos punts i mitjà des de 2013, ha assenyalat Monfort, qui ha avançat que enguany que encara no ha acabat també s'intueix que es manté aquesta tònica positiva.
L'edil de Seguretat ha felicitat a tots els agents per aquestes xifres i ha destacat el gran treball en coordinació que mantenen la Policia i Guàrdia Civil de Xàbia. Gisbert ha destacat que aquest estiu han baixat també molt les queixes ciutadanes per molèsties o sorolls mentre que la nova ordenança ha servit per a regular les activitats més conflictives.
La regidora també ha volgut posar sobre la taula el treball fet en matèria de vigilància forestal realitzat per la Policia i la Benemèrita amb l'ajuda de Protecció Civil de Xàbia, Gata i Dénia o els bombers de Balcón al Mar i operatius singulars com el desplegat pel pas de la Vuelta ciclista a Espanya. I és que, ha recordat l'edil, la Policia de Xàbia a més de lluitar contra la delinqüència, realitza constantment una labor preventiva en festes o competicions esportives, contribueix a la seguretat escolar, del tràfic i davant emergències o a la protecció social entre altres funcions.