El Riurau Film Festival obri boca amb una marató dels millors curts rebuts en la seua IV edició

10 sep 2015 La mostra cinematogràfica serà del 26 al 28 de setembre a Xàbia i Jesús Pobre

El Riurau Film Festival, que se celebra aquest mes de setembre a Xàbia i Jesús Pobre, segueix la seua progressió ascendent tant en qualitat i quantitat. En la que serà la seua quarta edició, aquest concurs ha rebut quasi 300 curtmetratges arribats de països de tot el món com Equador, Brasil, Índia, Iran, Estats Units, Colòmbia, França, Austràlia, Veneçuela, Dinamarca, Regne Unit, Portugal, Grècia, Argentina, Polònia o El Congo.

Per a no deixar fora a tants treballs interessants, l'organització s'ha animat a programar com a aperitiu una marató de curts en els quals es podrà gaudir de cinc hores de projectes cinematogràfics originals i de qualitat. Serà el diumenge 19 de setembre, de 19 a 00 hores en la Casa de Cultura de Xàbia, tindrà caràcter gratuït i es podrà entrar i eixir amb llibertat sense haver d'esperar a que acabe la passada completa.

Serà una experiència nova complementària a la Mostra, que com sempre serà en els riuraus de Jesús Pobre i Xàbia i està programada per a les nits del 25 al 27 de setembre. La primera jornada, el divendres 25 a partir de les 21’30 hores en Jesús Pobre, servirà per a gaudir del cinema més avantguardista amb les categories de film de dansa i LGTBH.

Ja el dissabte i diumenge, a les 21 hores, el festival es trasllada al riurau d’Arnauda de Xàbia (en cas de mal temps es faria al Consevatori) amb la projecció dels finalistes en categoria ficció i realitzadors comarcals. Serà en finalitzar les projeccions quan es lliuren els premis del jurat i els de el públic i al millor curt local, patrocinats per Baleària.

El Riurau Film Festival està organitzat per l’Escola de Cinema Riurau, la regidoria de Cultura de Xàbia i la Junta Veïnal de Jesús Pobre. Tal com ha explicat el seu director, Ramón Cardona, des de fa setmanes que estan rebent i visionant els centenars de curts que opten a concurs. Cardona ha agraït el suport dels dos ajuntaments implicats i ha convidat als aficionats a que recolzen al festival i acudisquen a les vetlades de cinema gratuït que els proposen.

Des de la regidoria de Turisme de Xàbia, Pilar Zamora ha recordat la col·laboració del seu departament, que es compromet a adquirir dos curts que servisquen per a la promoció turística del municipi i ha valorat el cinema com una bona eina per a donar a conèixer el municipi per tot el món.

Per la seua banda, el regidor de Cultura i Turisme de Jesús Pobre, Juan Bernardo Pineda, ha destacat l'aposta del festival per una secció experimental com el film de dansa i el compromís mantingut des dels seus inicis amb el col·lectiu LGTBH.

 

Cursos de cinema

L’Escola de Cinema Riurau de Xàbia (que va nàixer en el 2011 per a proporcionar una formació audiovisual accessible a aficionats i futurs cineastes) aquest curs canviarà de seu per a estar en la Casa de Tena i a més dels cursos habituals de tres nivells, ha programat un taller específic per a joves de 12 a 18 anys. Una iniciativa que el regidor de Cultura de Xàbia, Quico Moragues, ha qualificat de molt interessant ja que la comunicació audiovisual té molt èxit entre els xavals i és tota una oportunitat poder aprendre dels professors de l’Escola, tots qualificats amb màster de la Universitat de València.

En l’Escola, ha afegit la seua directora, Anna Perles, també es programaran petits cursos monogràfics atenent als interessos dels alumnes i se seguirà amb la instrucció en Film de Dansa, sent una de les poques escoles en el món amb aquesta especialitat.