La travessia de natació de Xàbia tanca aquest diumenge el circuit d'aigües obertes de la Marina Alta

09 sep 2015 La prova a Xàbia abasta tres categories: 500, 1.500 i 4.500 metres

El regidor d'Esports de Xàbia i president del Consorci Esportiu de la Marina Alta (CEMA), Vicent Colomer, ha presentat avui la VI travessia de natació de Xàbia, l'última prova del circuit d'aigües obertes de Marina Alta i que es disputarà aquest diumenge 13 de setembre.
Colomer ha detallat les tres categories de la competició, la de 1500 metres que és la puntuable per al circuit comarcal, una més exigent de 4.500 metres que creuarà tota la badia de Xàbia i una última de 500 metres pensada per a xiquets i per a principiants.
La de major longitud serà la més matinadora ja que eixirà a les 8’30 hores des de la Caleta; la d'1.500 té la seua eixida en el Muntanyar (a l'altura del quiosquet l’Aigua) i l'última discorrerà per l'interior de la Grava, on està localitzada la meta de les tres competicions. Allí serà el lliurament de trofeus i hi haurà servei gratuït d'autobús perquè els competidors puguen tornar a la zona d'eixida i arreplegar els seus cotxes.
El regidor ha assenyalat que de moment ja hi ha 360 participants i que s'espera pujar encara el nombre final de nadadors amb la inscripció d'última hora, ja que fins al divendres està oberta en la web www.somesport.com. No en va, la de Xàbia és la travessia més popular de tot el circuit d'aigües obertes que també té les seues competicions a Benissa, Moraira i Dénia. Serà aquest diumenge quan es lliuren els trofeus als campions absoluts d'aquesta prova comarcal, ha indicat el tècnic del CEMA, Carlos Vallés, qui ha destacat el bon balanç general d'aquesta competició i també ha avançat que el consorci tindrà un detall amb els nadadors que hagen participat en 3 de les 4 travessies, que rebran una tovallola i una borsa estanca com a record.
Des de l'Ajuntament de Xàbia s'ha volgut agrair la cooperació de diversos clubs, entitats i empreses amb l'organització de la travessia. Vicent Colomer ha enumerat com a col·laboradors al Club Nàutic, el Atletisme Llebeig, Centre Excursionista, club de Piragüisme, Protecció Civil, Policia Local, Creu Roja, xiringuito l’Aigua, Maremoto i Seguretat SVS. En total es mobilitzaran 8 embarcacions, 13 piragues i 4 motos aquàtiques de suport.