L'Ajuntament de Xàbia posa a punt els col•legis per al nou curs que comença

03 sep 2015 Un total de 3282 alumnes cursaran estudis en els col•legis i instituts del municipi

L'Ajuntament de Xàbia ha realitzat en les últimes setmanes els treballs anuals de manteniment i posada a punt en els centres escolars públics perquè oferisquen les millors condicions possibles en l'inici de curs 2015-2016 que arranca la setmana vinent.
Segons ha detallat la regidor d'Educació, Montse Villaverde, s'ha netejat a fons i pintat tots els centres i també les parcel·les públiques que envolten a col·legis com el Trenc d’Alba. En el Vicente Tena s'ha adaptat un bany i els accessos per a persones amb mobilitat reduïda i s'han canviat algunes finestres i reparat goteres en el gimnàs. En l'Arenal, s'ha reparat desperfectes en portes i algunes goteres així com les xarxes de seguretat dels passadissos i un problema en la fossa.
Respecte al Graüll s'han adequat les reixes de les aules prefabricades, s'han condicionat un pati interior i un altre en la zona posterior del centre perquè el puga gaudir l'alumnat. En total, aquests treballs de posada a punt han tingut un cost aproximat de 65.000 euros.
Un altre dels assumptes en el qual ha estat treballant el departament municipal d'Educació de forma conjunta amb la Policia Local, els centres i les Ampes és en el projecte Camins Escolars. Després de realitzar un diagnòstic a la fi del curs passat, s'ha marcat els itineraris més adequats perquè els xiquets i xiquetes puguen anar al col·legi caminant o amb bicicleta de manera segura i sense que els seus familiars hagen d'agafar els cotxes. Avui l'hagut una reunió amb les Ampes i directors dels centres per a acabar de tractar detalls tècnics i de seguretat com els canvis en aparcaments o tràfic a l'hora d'entrada i eixida als col·legis o la presència de policia en els encreuaments conflictius.
Respecte a les dades provisionals de matriculació, la regidora d'Educació ha informat que aquest 2015-2016 hi haurà un total d'1.867 alumnes d'infantil i primària en els centres públics i concertats i 1.416 en els dos instituts de secundària i els cicles formatius. En total, són 3.282 estudiants començaran nou curs a Xàbia la setmana vinent.