La Policia de Xàbia denuncia a uns turistes per un altre cas de pirotècnia al costat d'un pinar i a menys de 500 metres de zona forestal

01 sep 2015

La Policia Local de Xàbia ha obert un expedient infractor, ja és el segon de l'estiu, contra uns particulars que van llançar material pirotècnic al costat d'una zona forestal la nit del dijous 27 d'agost.
Segons indiquen fonts policials, aquesta vegada a més de no complir-se la distància mínima de seguretat amb una zona catalogada com a forestal pel Patfor (la casa des d'on es van disparar els coets amb vol està a 164 metres quan el perímetre de seguretat és de 500 metres) es dóna l'agreujant que també hi ha un terreny rural amb pins just al costat del xalet, en la zona del Tossal Gros, per la qual cosa el risc d'incendi va ser doble.
La trucada de veïns alertant del que estava ocorrent va posar sobre la pista a la Policia que el matí del divendres va començar les investigacions per esclarir els fets.
Els responsables van ser uns turistes que es marxaven l'endemà, per la qual cosa va ser clau la col·laboració ciutadana per a detectar el focus dels coets amb rapidesa i trobar a les persones responsables.
Ara la Policia notificarà l'ocorregut a la Conselleria de Medi ambient perquè, com ja va ocórrer a principis d'agost, inicie l'expedient infractor per aquesta actuació imprudent.