Xàbia s'adherirà al pla autonòmic que oferirà els llibres de text gratis als estudiants

01 sep 2015 Més de 3.000 alumnes de primària i ESO es beneficiaran d'una ajuda de 200 euros

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha anunciat l'adhesió de l'Ajuntament de Xàbia al pla #XarxaLlibres anunciat avui per la Generalitat perquè l'alumnat d'educació obligatòria en Primària i ESO puga tenir els llibres de text de forma gratuïta a partir d'aquest curs.
La proposta de l’executiu de Ximo Puig passa per una ajuda de 200 euros per estudiant que cobriran al 33% entre el propi Consell, la Diputació provincial i l'Ajuntament de cada població.
En el cas de Xàbia es beneficiarien els 3.048 alumnes que, segons les dades provisionals de matriculació, cursaran aquest 2015-2016 els estudis obligatoris en els centres públics i concertats de la població. Açò suposarà al Consistori un desemborsament d'uns 203.200 euros, per la qual cosa al llarg d'aquest mes s'aprovarà una modificació pressupostària per a dotar la partida corresponent.
Segons les instruccions avançades des de la Generalitat, serà en el mes de novembre quan els pares reben del seu Ajuntament un primer pagament de 100 euros per cada fill en presentar la factura de compra dels llibres corresponents a aquest curs. Per a açò, aconsella l'alcalde, deuen demanar i guardar les factures de compra del material lectiu.
El segon abonament d'altres 100 euros serà en finalitzar el curs, al juny de 2016, i una vegada que lliuren en el centre corresponent tots els llibres en bon estat, ja que amb ells es crearà el banc de llibres per a lliurar de forma gratuïta als quals es matriculen el curs següent.
Chulvi, ha felicitat a la Generalitat per aquest pla social que exemplifica la sensibilitat especial que l'Administració Pública ha de tenir amb l'educació i s'ha compromès com a Diputat a fer el que estiga en la seua mà perquè la Diputació d'Alacant s'adherisca a la campanya i no deixe fóra d'aquesta important ajuda a tots els estudiants d'Alacant.
L'alcalde ha felicitat a les Ampes que des de fa anys reivindiquen aquest tipus de plans i fins i tot les han engegat de forma experimental com és el cas del col·legi Vicente Tena. Davant açò, José Chulvi ha manifestat que “ja era hora de tenir un govern autonòmic que escoltar-la les necessitats reals del dia a dia de les persones” i s'ha mostrat orgullós “d'aquesta política útil i de proximitat”.