La mestra Inmaculada Yáñez i el cinema Jayan, premis 9 d’Octubre Vila de Xàbia

28 ago 2015 El ple aprova una modificació de crèdits per a obres públiques

El ple de l'Ajuntament de Xàbia va aprovar anit per unanimitat concedir a la professora Inmaculada Yáñez García i al Cinema Jayan els premis 9 d’Octubre Vila de Xàbia. La docent, que va exercir en el Port des de 1984 al 2003, va ser triada com a mereixedora del guardó a la solidaritat “per la seua generositat, altruisme, dedicació al proïsme i ajuda constant a les persones més necessitades que acudeixen a ella amb seguretat que els ajudarà a cobrir necessitats materials, anímiques i d'acompanyament”.
En el nomenament es destaca el seu “activisme solidari”, exercit des de la humilitat i discreció i es repassa la seua activitat com a voluntària de Creu Roja i del Sanatori de Fontilles, en Càrites de La nostra Senyora del Loreto i suport a centres de missions en països com Guatemala, Rwanda i Burundi.
Mentre, el Cinema Jayan es porta la distinció als valors cívics, un reconeixement públic als seus 53 anys d'història, a ser l'única sala de caràcter familiar supervivent en la Marina Alta en l'època dels multicines i internet i per ser un difusor cultural i referent per als cinèfils gràcies a la seua cuidada programació, a mantenir cinema en versió original i impulsar des de fa 23 anys al costat del departament de Cultura el cineclub “El seté segell”.
Els guardons seran lliurats el pròxim 9 d’Octubre en l'acte institucional que organitza l'Ajuntament per a commemorar l'històric dia dels valencians.
També en matèria cultura, el ple d'ahir va aprovar de forma unànime la composició del Consell Municipal de Cultura, l'òrgan consultiu que assessora al govern municipal en el disseny, promoció, avaluació i seguiment d'actuacions i programes culturals i de creació artística en l'àmbit del municipi.
Es va ratificar com a membres per la seua reconeguda valia als escriptors Paco Reus i Pepa Guardiola, al músic Kiko Berenguer, la galerista Isabel Bilbao i el director dels Escacs Vivents, Rafael Andarias. Com a representants dels grups polítics es va nomenar a Federico Ibáñez (PSOE), Vicente Espasa (PP) i Isabel Arbona (Compromís).
En matèria econòmica, la Corporació va autoritzar una modificació de crèdits amb càrrec al romanent de tresoreria per un muntant total de 978.000 euros. Els diners es destinarà a obres financerament sostenibles, tal com marca la llei, com l'asfaltat en zones com a Balcón al Mar, la Plana, el Tossalet, la reparació de voreres, carrers i camins en els diferents nuclis urbans, renovació de l'enllumenat en el Freginal, av Palmela o la carretera de Gata, l'equipament de les noves oficines del Portal del Clot, o projectes de millora del patrimoni com la reparació de la cúpula del Calvari o la creu coberta del Trinquet.