L'Ajuntament de Xàbia corregeix els rebuts de l'IBI en detectar una errada en els corresponents al pagament fraccionat

21 ago 2015 L'impost es passarà a cobrament domiciliat a partir del dilluns 24 d'agost

L'Ajuntament de Xàbia ha rectificat els rebuts corresponents al pagament domiciliat de l'Impost de Béns Immobles (IBI) que ahir, 20 d'agost, va remetre a les entitats bancàries. El motiu és que s'ha produït un error informàtic que automàticament va generar un rebut per l'import íntegre d'aquest impost a tots aquells que tenen el seu pagament fraccionat.
Des del departament d'Hisenda expliquen que la situació va ser detectada enseguida i l'ordre va ser anul·lada a les poques hores pel que els afectats no han de preocupar-se ja que el cobrament no es farà efectiu. També s'han realitzat ja les gestions pertinents amb les entitats bancàries per a solucionar l'error sense causar perjudici als afectats. De fet, ahir ja es van anul·lar la major part dels rebuts i avui es farà el mateix amb la resta.
Des de les entitats bancàries han assegurat que, en haver-se rectificat en menys de 24 hores, aquest error no suposarà cap despesa als titulars dels comptes ni s'aplicarà recàrrec en el cas que algú tinguera un descobert. De totes maneres, si algú pateix algun problema amb el seu banc relacionat amb aquest tràmit preguem que ho notifique en l'àrea econòmica.
A conseqüència d'aquesta situació, el període de pagament en voluntària es retarda al dilluns 24 d'Agost, quan es passaran a cobrament tots els rebuts de l'IBI domiciliats ja amb l'import correcte. Lamentem les molèsties