El director general de l'aigua s'interessa per la política hídrica de Xàbia

17 ago 2015

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha rebut avui al nou director general de l'aigua, Manuel Aldeguer, qui ha estat en la comarca interessant-se per la situació hídrica i les polítiques que s'estan aplicant en municipis com Xàbia.

Aldeguer ha visitat la planta dessalinitzadora i preguntat per les xifres de producció de la infraestructura municipal, pels pous i altres recursos dels quals tira mà la població per al proveïment i les labors agrícoles. Tant Chulvi com el conseller delegat d’Amjasa, Josep Lluis Henarejos, li han explicat la problemàtica que s'està vivint arran de la sequera i s'ha exposat la necessitat d'involucrar als 33 pobles de la Marina Alta en el consorci comarcal de l'aigua i convertir-ho en un instrument útil per a abordar la situació global de forma seriosa, coordinada i solidària. Un altre tema que s'ha posat sobre la taula és la voluntat de Xàbia d'emprar l'aigua depurada (que ara s'aboca al mar) per a proveir al sector agrícola.

La d'avui ha sigut una primera presa de contacte entre l'Ajuntament i la Generalitat en matèria hídrica i ambdues parts s'han emplaçat a una pròxima reunió per a setembre ja en la Conselleria.