La Policia de Xàbia denuncia als responsables de llançar un castell pirotècnic des d'un xalet a 30 metres d'una zona forestal

10 ago 2015 La col·laboració ciutadana ha ajudat en la investigació d’aquesta imprudència que podria haver acabat en incendi

La Policia Local de Xàbia ha obert un expedient infractor als responsables de llançar un castell de focs artificials la nit del dijous 6 d'agost a escassos 30 metres d'una zona forestal obviant el greu risc d'incendi en les zones boscoses properes. La denúncia es remetrà a la Conselleria de Medi ambient i, a més de l’ocupant de l'habitatge des d'on es van disparar els coets, inclou també a l'empresari pirotècnic, ja que com a professional del sector és perfectament coneixedor que hi ha en vigor un decret autonòmic que prohibeix durant els mesos d'estiu els focs artificials amb vol a menys de 500 metres de zones forestals.

Va ser una trucada rebuda a les 23.26 hores la que va alertar als agents que s'estava tirant potent pirotècnia en la zona del Cap de la Nao i de seguida es va enviar una patrulla per a investigar els fets. Quan es va arribar al lloc, els focs artificials havien acabat però durant la jornada del divendres es va reprendre la recerca i es va ser preguntant als residents de la zona fins a trobar l'origen dels coets: un xalet de la urbanització La Cala, en el Cap de la Nao i a escassos 30 metres d’un àrea recollida com a forestal en el PATFOR. Segons assenyalen des de la Policia, el castell el va contractar un turista estranger per a celebrar la seua festa d'aniversari, una greu imprudència que ara serà sancionada.

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana que dirigeix Pepa Gisbert, adverteixen que hi haurà “tolerància zero” amb aquest tipus de comportaments que posen en risc el patrimoni natural de tots i recorden que és vital la conscienciació ciutadana per a evitar els riscos d'incendi en un estiu sec i calorós com el d'enguany.

Per a contribuir a aquesta sensibilització, l'Ajuntament ha editat uns fullets informatius que arrepleguen en diversos idiomes les restriccions genèriques de fer foc o barbacoes, així com tirar burilles prop de zones forestals i se sol·licita a les empreses de lloguer d'habitatges vacacionals que transmeten aquests consells als seus clients.