Manuel Jorge inaugura la seua exposició a Xàbia envoltat de públic

10 ago 2015

Xàbia fa possible conèixer a fons l'obra de l'arquitecte i artista Manuel Jorge en una exposició que es distribueix en les sales municipals del Museu Soler Blasco, la Casa del Cable i el Centre d'Arts Lambert.
El divendres van ser molts els seguidors de l'artista gallec els que li van abrigallar en la inauguració d'aquesta mostra que, fins al mes d'octubre, reunirà al voltant de 200 obres entre pintures, plànols i dissenys tèxtils. L'obertura, celebrada en la Casa del Cable, va estar acompanyada per la música de Carme Catalá (flauta) i Pere Tent (guitarra), i va comptar amb l'assistència de l'alcalde, José Chulvi, el regidor de Cultura, Quico Moragues, així com els representants de la Fundació Manuel Jorge.
En aquesta sala del port es pot veure l'obra més recent, que discorre entre l'abstracció geomètrica i els colors metàl·lics i una sèrie de retrats monocroms.
En el Museu Arqueològic Soler Blasco estan els retrats de la seua primera època (del 1961 a 1999) i una sèrie de dissenys per a tèxtils realitzats en 2012 i 2013 que Manuel Jorge ha volgut dedicar a la seua esposa, la pintora finlandesa Christina Snellman, morta recentment.
Finalment, en el Centre d'Arts Lambert es mostra la serie "Traços Arquitectònics en la Pintura de Manuel Jorge", una mescla de plànols i quadres que il·lustra la influència mútua entre l'arquitectura i la pintura de l'autor.