Xàbia reforça la campanya que reclama un consum responsable de l'aigua davant la setmana més crítica de l'estiu

07 ago 2015 Amjasa llança consells d'estalvi i un vídeo protagonitzat per veïns com David Ferrer recordant que l'aigua potable és un ben bàsic limitat

L'Ajuntament de Xàbia, a través de l'empresa municipal d'aigua, ha reforçat la campanya activada des del mes passat demanant a la ciutadania un ús responsable de l'aigua potable. Des del municipi es recorda que s'estan mantenint des de fa setmanes uns consums per sobre de la mitjana, que no són sostenibles amb la situació dels pous de proveïment després de mesos de sequera i que la producció diària de la planta dessalinitzadora no aconsegueix a cobrir.
Els responsables d’Amjasa estan convençuts que rebaixant els consums totals un 10% de mitjana, a Xàbia podrà superar-se l'estiu sense haver d'ordenar restriccions i fins i tot podria restablir-se l'enviament d'excedents a poblacions veïnes. Com indica el conseller delegat de l'empresa municipal, Josep Lluis Henarejos, és sobretot ara, durant la primera quinzena d'agost, quan s'afronta la situació més crítica de subministrament. Són els dies de plena ocupació turística quan històricament s'han registrat els repunts de consum, xifres d'al voltant de 34.000 metres cúbics diaris que enguany ja s'han depassat en diverses ocasions, per la qual cosa en les pròximes dates podria marcar-se un nou màxim històric. I açò, recorda, quan els pous estan baix mínims i la dessaladora produeix un màxim de 27.000 metres cúbics.
Per a tractar de contenir aquests consums, Amjasa ha llançat una campanya titulada “Cada gota compta” plasmada en tríptics que s'estan distribuint en punts estratègics del municipi i a través de les xarxes socials i que exposen la situació (sobretot pensats per als visitants que desconeixen la greu sequera que pateix la Marina Alta) i amb consells d'estalvi a casa, en el jardí o en les piscines.
També ha preparat un vídeo en la qual diversos veïns (alguns d'ells tan coneguts com els esportistes David Ferrer o Xavi Torres) demanen cooperació ciutadana, recordant que l'aigua és un ben bàsic limitat i que passar l'estiu sense restriccions i fins i tot ajudar als pobles veïns és alguna cosa que sols es podrà aconseguir entre tots.