La Policia de Xàbia incorpora a la seua flota una moto aquàtica per a recolzar la vigilància i salvament en les platges

04 ago 2015 El cos de seguretat obri una nova zona web que acostarà als ciutadans tots els seus serveis i treballa en un sistema d'alertes virtual

La Policia Local de Xàbia ha ampliat els seus mitjans amb la incorporació d'una moto aquàtica des de la qual podrà realitzar una millor vigilància costanera i reforçar les accions de seguretat i salvament que presta Creu Roja. La moto, valorada en més de 20.000 euros, ha sigut cedida pel Jutjat numero 3 de Dénia i procedeix d'un comís a un delinqüent, ha explicat l'intendent en cap, José Antonio Monfort, qui ha agraït aquesta col·laboració de l'òrgan judicial amb Xàbia.
També l'edil de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert, s’ha sumat a aquest agraïment públic i també a l'empresa Maremoto, que ha contribuït amb la posada a punt i retolació de la moto, així com brindat un punt d’ atrac en el canal de la Fontana des d'on la policia podrà eixir amb rapidesa i comoditat davant qualsevol emergència.
Gisbert ha posat en relleu la importància que la Policia puga estar recolzant als treballadors de Creu Roja en les tasques de vigilància de platges. Perquè, tal com ha revelat, són molts els banyistes que obvien les indicacions dels responsables de la seguretat en el mar. Exemple d'açò són els 13 rescats en l'aigua que s'han realitzat al llarg de l'últim cap de setmana (10 d'ells en l'Arenal) quan ha onejat la bandera roja en diverses platges.
El treball de la Policia Local en la mar és una mostra de l'ampli ventall d'accions que realitza no solament en matèria de seguretat, sinó de suport social i a la ciutadania. Per a acostar a la societat la importància d'aquest cos local, la regidoria de Noves Tecnologies i Transparència, que dirigeix Ximo Segarra, la col·laborat amb els agents en la ràpida posada en marxa d'una nova zona web dins del portal municipal ( www.ajxabia.com ) amb la qual es pretén obrir les portes de la Policia a la ciutadania i fer-los arribar la seua tasca.
La web inclou les salutacions de benvinguda de la regidora de Seguretat i de l'Intendent, un repàs a les unitats i seccions que la componen (les patrulles rural, de tràfic, de proximitat o barri, d'educació vial i de suport i protecció social), la història i curiositats del cos policial a Xàbia, els seus valors i funcions o enllaços directes a la normativa municipal.
També un apartat amb consells de seguretat a la població, alertes i notícies, preguntes freqüents, enllaços d'interès o un directori amb els objectes perduts que s'acumulen en la reguarda.
Tal com ha avançat Segarra, s'està treballant també en l'obertura d'una bústia virtual de suggeriments perquè els ciutadans puguen comunicar-se directament amb la policia i en la confecció d'un sistema d'alertes específic perquè la Policia puga llançar avisos a la població (per exemple de situacions d'emergència meteorològica o talls de carrers) a través d'un mailing a tots els subscriptors que ho desitgen.
No en va, tant els responsables municipals i policials han assenyalat que aquest és el primer pas dins de la vocació de comunicació i transparència encetada per departament.