Les reserves turístiques per a agost freguen el ple total a Xàbia

31 jul 2015 El sector destaca l'augment d'ocupació registrat al juny i juliol

El departament de Turisme de Xàbia ha realitzat una primera estimació de l'ocupació prevista per a aquest mes d'agost que comença demà. Segons les dades facilitades pels propis establiments, hi ha una reserva hotelera del 95%, mentre que les xifres dels lloguers turístics ascendeixen al 97% i els càmpings es mantenen respecte a l'any passat, entorn al 90%.
El sector valora molt positivament el mes que avui acaba, ja que l'ocupació real ha pujat quasi quatre punts al juliol (del 76’3% de 2014 al 80 % d'enguany en hotels i del 77% del passat any al 85% d'est en els lloguers) i juny ha viscut un considerable impuls amb un 70% d'ocupació.
La regidoria de Turisme, que dirigeix Pilar Zamora, assenyala que els empresaris del sector els han transmès que la majoria de les reserves s'han realitzat amb antelació i no a última hora com era habitual en els últims anys. També que s'està percebent un increment en la despesa dels turistes i que zones com el Centre Històric estan rebent a gran nombre de visitants.
Un dels pilars que sosté aquestes bones xifres és el turisme nacional, que ha pujat respecte a anys anteriors, originari majoritàriament de Madrid i Comunitat Valenciana però també de Castella León i Castella-la Manxa, País Basc i Catalunya.
Quant al turista internacional, França i Regne Unit es consolideu com a principals països emissors seguits de Bèlgica, Holanda, Alemanya i els països escandinaus.
Seguint les estadístiques recollides en les oficines de Turisme, les principals demandes d'informació que arriben dels visitants són sobre els recursos naturals com a cales i miradors, les activitats a l'aire lliure com a rutes de senderisme o amb bici, així com activitats nàutiques, festes o activitats culturals.