Jugant a fer jazz a Xàbia

30 jul 2015 Per primera vegada s'ha inclòs dins del festival un taller de familiarització per a xiquets

El Festival Internacional Xàbia Jazz té vocació de llarg termini. És per açò que comença a formar als seus espectadors del futur amb una activitat especial per a introduir-los en el món del jazz a través dels jocs. Ahir va ser la primera sessió de “Juguem a fer jazz” un taller a càrrec d'Eugenia Savall Llorca que amb música, jocs i diversió va aconseguir que els xiquets, sense donar-se a penes explica, treballaren de forma vivencial els principis bàsics d'aquest estil musical, com són el ritme, la improvisació i la creativitat.
La professora segueix el mètode de Jaques–Dalcroze, que es fonamenta sobre tres pilars: la música, el moviment i la coordinació, i relaciona els ritmes artístics de la música, els moviments naturals del cos i les capacitats d'imaginació i de reflexió.
El regidor de Cultura, Quico Moragues, i el director del festival Xàbia Jazz, Kiko Berenguer, van estar d'espectadors d'aquesta primera classe de les tres que s'han organitzat i en les quals participaran uns quaranta xiquets d'edats compreses entre 4 i 7 anys.

Recordar que el Festival Internacional Xàbia Jazz comença aquest dissabte amb el concert del saxofonista Jean Toussaint que amb el seu Quartet oferirà “Roots and Herbs” The Blakey Project; el diumenge s'ha programat una nit de swing amb Raúl Márquez Trio i O Sister! i el dilluns tancarà el certamen el pianista Stefano Bollani Danish Trio. Tots els concerts són a les 22’30 hores en la plaça de la Constitució i les entrades es poden adquirir ja de forma anticipada en les oficines de turisme i en el portal instanticket.