Xàbia coordina una atenció integral per a les víctimes de violència de gènere

28 jul 2015 Actualment el municipi fa seguiment de més de 20 casos greus amb ordres d'allunyament en vigor

Les regidories de Seguretat Ciutadana, Igualtat i Serveis Socials de l'Ajuntament de Xàbia han impulsat avui una reunió entre totes les persones i organismes que mobilitza la lluita contra la violència de gènere amb tal de coordinar una atenció integral per a les víctimes i que aquestes se senten recolzades des d'un primer moment i siguen informades de tots els recursos que tenen al seu abast.

En la presa de contacte han estat les regidores Pepa Gisbert i Montse Villaverde, així com responsables de la Guàrdia Civil, i els comandaments de la Policia Local, a més d'una agent de la Unitat d'Atenció i Protecció Social (UAPS) que s'encarrega d'aquests casos i dels quals afecten a menors i persones majors desvalgudes. També les tècnics de Serveis Socials i de l'àrea de Salut que presten l'atenció, prevenció i seguiment dels casos, com una psicòloga, una advocada i dues treballadores socials.

L'objectiu d'aquestes reunions es mantenir un contacte regular per a fixar els protocols més efectius, detectar necessitats o manques i, en definitiva, poder oferir una resposta en la qual la víctima obtinga un tracte sensible i eficaç per a afrontar la situació. També analitzar l'evolució dels més de 20 casos greus i amb ordre d'allunyament dels quals actualment es fa seguiment en el municipi.

Tal com ha indicat la regidor d'Igualtat, Montse Villaverde, la víctima ha de saber que tant la Policia com la Guàrdia Civil estan coordinats amb Serveis Socials i el Centre de Salut on hi ha professionals que poden assessorar-les en tot el que necessiten, des de les conseqüències de denunciar o no, la situació en què queden els fills o les prestacions i ajudes a la seua disposició si decideix separar-se.

Des de l'àrea de Seguretat Ciutadana, Pepa Gisbert ha destacat el gran treball que es fa des de la UAPS, recolzant a les víctimes i acompanyant-les en els passos que han de donar en el jutjat. Mostra de la sensibilitat que precisen aquestes actuacions, les agents d'aquesta unitat deixaran en breu de vestir uniforme per a fer més còmoda i confidencial la seua presència.

Per a més informació o assessorament directe, que és totalment confidencial i gratuït, poden acostar-se al Centre Social de Xàbia.