L'Ajuntament de Xàbia negocia la reobertura de la rampa del port públic

23 jul 2015 El Consell acceptaria obrir aquest varador si el Consistori paga una taxa i s'encarrega de la vigilància

L'Ajuntament de Xàbia està negociant amb la Conselleria d'Infraestructures la reobertura de la rampa del port públic com a punt per a llançar petites embarcacions al mar. Les regidores de Medi ambient i Serveis, Doris Courcelles i Kika Mata, es van reunir ahir amb el cap del servei d'explotació de ports de la Generalitat, Julio Marín, per a veure les possibilitats de tornar a posar a disposició pública aquest xicotet varador, tal com reclamen els usuaris després de la privatització de la Fontana.
Tal com indiquen les edils, el representant del govern autonòmic es va mostrar receptiu davant la proposta i disposat a facilitar el tràmit sempre que el Consistori assumisca els requisits bàsics per a la reobertura com són el pagament d'una taxa diària de 80 euros i que el municipi s’encarregue de la seguretat i el manteniment del lloc per a evitar vandalisme i l'organització dels vehicles i embarcacions perquè no interferisquen en el tràfic de la zona.
Les regidores expliquen que aquest últim punt exigeix la preparació d'un projecte i una tramitació administrativa que no se soluciona en tres dies, però afirmen que l’Ajuntament farà el possible per agilitar els tràmits per a veure si és possible obrir la rampa al llarg del mes d'agost. Açò sí, Ports va advertir que ha de complir amb un compromís adquirit prèviament amb el Club Nàutic, que ha llogat el varador del 10 al 20 d'agost per a una competició de vela.
Des de Ports van recordar que temps arrere van tractar d'obrir aquest varador a través d'una licitació que va quedar deserta i va proposar a l'Ajuntament que tracte d'implicar al sector nàutic local per si volguera assumir aquest servei amb una concessió ja de cara al pròxim any.