Música a l’Estiu reuneix a Xàbia als solistes del futur

22 jul 2015 Joves arribats de tota Europa participen en la 30 edició d'aquest curs de perfeccionament musical dirigit per Thomas Indermühle

El Conservatori Professional de Música de Xàbia acull durant aquesta setmana a 60 joves músics arribats de tots els països d'Europa per a participar en el curs de perfeccionament musical per a instruments de vent dirigit pel oboista suís Thomas Indermühle. Es tracta d'un de les trobades més veteranes del país, amb ja 30 edicions a les seues esquenes, i que a més de reunir als solistes del futur (tal com assenyalen des de l'organització avui dia, ex alumnes d'aquest curs formen part de les millors orquestres d'Europa, Xile, EUA, Equador, Japó, Corea, Brasil o Argentina, entre altres) ofereix un cicle de concerts de càmera gratuïts a les nits amb un públic fidel que cada any espera amb ganes els recitals d'alumnes i professors.
Hui, el regidor de Cultura, Quico Moragues, ha visitat algunes de les classes d'aquest curs, del que ell mateix va ser alumne en les seues primeres edicions i ha destacat la bona experiència que suposa per als assistents estar durant una setmana aprenent de grans mestres reconeguts a nivell internacional i conèixer a altres joves amb les seues mateixes inquietuds.
La directora adjunta del curs, Pilar Fontalba, ha afegit que alguns alumnes fins i tot aprofiten per a portar a la seua família i passar unes vacances a Xàbia, un municipi que han conegut gràcies a la música. Fontalba ha destacat que Música a l’Estiu és un exemple per haver sobreviscut tres dècades i perquè fidelitza als alumnes (molts repeteixen o fins i tot es converteixen en professors com el clarinetista José Luis Estelles) i als espectadors. Entre els canvis que ha viscut el certamen des dels seus inicis, ha destacat l'obertura del conservatori on ara centralitzen les classes i que ha millorat molt les seues condicions.
Ara, a més, compten amb complements com el taller de manteniment i reparació d'instruments com el qual ofereix la casa d’oboés Rigoutat.

Concerts
Des de la direcció de Música a l’Estiu han detallat la programació especial que han preparat per a celebrar el 30 aniversari. Demà dijous obri la programació el recital “Sorolla: Un imaginari musical” a càrrec de la pianista de Xàbia Marta Espinós. La proposta musical reuneix a grans compositors espanyols coetanis a Sorolla i de la generació posterior: Albéniz, Granados, Falla, Turina, Esplá, Mompou i Rodrigo.
Per al divendres el grup de professors:
Thomas Indermühle (oboe), Vicens Prats (flauta), José Luis Estellés (clarinet), Will Sanders (trompa), David Tomás Realp (fagot), Amedeo Salvato y Loris Di Leo (pianistas acompañantes) ha preparat una particular versió de l'òpera “Cosi fan tutte” que estarà recitada pel director d'escena de l'Òpera de Navarra, Pablo Ramos. El dissabte 25 s'estrenarà una musicalització per a quintet de vent i piano del conte japonés “Toshihiro Fujishiro”, també narrat per Pablo Ramos i les nits del diumenge i dilluns hi haurà també recitals protagonitzats pels alumnes.
Com és habitual aquest cicle de concerts és de caràcter gratuït i se celebra totes les nits a les 22’30 hores i a l'aire lliure en la plaça enfront del Conservatori.