AMJASA entrega una bomba d'aigua i un remolc autobomba a Protecció Civil per a l'acció ràpida contra incendis

20 jul 2015 La donació forma part d'una partida de material contra incendis que es completarà amb emisores especials, equips de protecció individual, llanternes i altres

La empresa municipal d'Aigües de Xàbia, Amjasa, ha entregat als voluntaris de Protecció Civil dos importants ferramentes per a la lluita temprana contra incendis.

Es tracta per un costat d'una bomba que es pot carregar en un vehicle pick-up i amb la que es pot extraure aigua dels hidrants, piscines, basses o qualsevol altra font. Amb esta bomba de fàcil transport, els equips d'extinció poden treballar sobre el terreny abans de l'arribada dels bombers i tractar així de contindre les flames en la seua primera fase.

Per un altre costat, i amb la mateixa finalitat, s'ha fet entrega d'un remolc amb una bomba i un dipòsit de 600 litres d'aigua. Amb ésta, segons va explicar el cap de Protecció Civil de Xàbia, José Vicente Sierra, els agents poden treballar a una distància màxima de 500 metres i cobrir un desnivell de fins a 100 metres d'alt. El cabdal que llança varia entre els 30 i els 180 litres d'aigua per minut.

La inversió total d'esta primera donació de material és de 8.000 euros. A l'acte d'entrega han assistit el regidor d'Aigües, Paco Torres i el de Protecció Civil, José Luis Luengo. 

En una segona fase, segons va explicar José Vicente Serra, s'entregarà també una partida de material consistent en emissores especials, llanternes per a cascos i equips de protecció individuals. El pressupost total, una vegada completat, serà de 15.000 euros.

Amb aquesta donació, Amjasa mostra el seu suport al treball que està realitzant Protecció Civil en el municipi, sobretot en els últims mesos en els quals la seua ràpida resposta ha sigut essencial en la contenció i extinció d'incendis. Des de l'Ajuntament han aprofitat l'ocasió per a felicitar públicament a aquest cos voluntari per la seua eficàcia en les últimes intervencions i per la seua implicació a millorar la coordinació amb tots els cossos de seguretat involucrats en les emergències.