Xàbia redueix l'horari de les obres molestes durant l'estiu

15 jul 2015

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha signat un ban per a reduir durant l'estiu l'horari permès per a les obres que produeixen sorolls i vibracions i que perjudiquen el descans de veïns i turistes. A partir d'avui solament es permetran els treballs acústicament molests des de les 9 a les 15 hores i des de les 17 a les 20 hores. Queda per tant prohibit produir nivells de sorolls i vibracions que puguen molestar de 15 a 17 i des de les 20 a les 9 hores.

L'Ajuntament controlarà especialment aquelles activitats referides a actes d'ús, transformació i edificació del sòl, subsòl i vol, mentre que la Policia Local vigilarà el compliment d'aquestes disposicions i podrà iniciar procediment sancionador per a les infraccions. És més, en cas de gravetat i de molèsties manifestes als veïns, l'Ajuntament podrà ordenar la suspensió immediata de l'obra fins que siguen corregides les deficiències.

La regulació, que afecta tant a les obres privades com les públiques, estarà vigent des d'avui 15 de juliol fins al 31 d'agost, sent l'única excepció a aquesta prohibició les obres que l'Administració considere d'urgència, com poden ser les necessàries per a mantenir els serveis bàsics i les condicions de seguretat viària.

Amb aquest bàndol l’alcalde atén les queixes del veïnat i recorda el caràcter turístic del nostre municipi pel que, assenyala, “el compliment d'aquestes disposicions redundarà en benefici de la Comunitat”.