La pianista Marta Espinós obri la 30 edició de Música a l’Estiu de Xàbia amb un recital inspirat en Sorolla

15 jul 2015 El certamen gratuït també inclou concerts amb peces especials com una adaptació de l’opera “Cosi fan tutti” i d'un conte japonés

Un dels festivals més veterans de la comarca, el Música a l’Estiu, compleix enguany la seua 30 edició. Per a celebrar-ho amb tots els seus seguidors i els aficionats a la música de cambra, l'organització ha preparat una programació especial amb una obertura de luxe, el recital “Sorolla: Un imaginari musical” de la pianista de Xàbia Marta Espinós. Aquest projecte musical, amb el qual la pianista va clausurar l'exposició Sorolla & America en el Meadows Museum (Dallas) ofereix una selecció de repertori pianístic espanyol que il·lustra l'esperit i el contingut de l'univers de Joaquín Sorolla (1863-1923), un artista que es va confessar enamorat de Xàbia.
Es tracta d'un concert, interpretat i comentat per la pròpia pianista amb una selecció de peces directament relacionades amb les principals temàtiques de l'obra del pintor: retrats, escenes de xiquets, estampes de platja i port i que reuneix a grans compositors espanyols coetanis a Sorolla i de la generació posterior: Albéniz, Granados, Falla, Turina, Esplá, Mompou i Rodrigo.
El concert d'Espinós serà la nit del dijous 23 de juliol a les 22’30 hores i el primer d'aquest festival directament vinculat al curs de perfeccionament musical dirigit per Thomas Indermülhe. El grup de professors, solistes arribats de tota Europa, també han inclòs peces especials per a les dues nits de recitals que protagonitzen. Així, el divendres 24 oferiran una particular versió de “Cosi fan tutte” narrada pel cantant Pablo Ramos i el dissabte 25 inclouen en el repertori l'estrena mundial d'una musicalització per a quintet de vent i piano del conte japonés “Toshihiro Fujishiro”, també narrat per Pablo Ramos.
Com és habitual aquest cicle de concerts de caràcter gratuït i que se celebren sempre a les 22’30 hores i a l'aire lliure en la plaça enfront del Conservatori, tancarà amb dues nits en les quals actuen dels alumnes del curs.
El Festival Música a l’Estiu està organitzat pel departament de Cultura en col·laboració amb el Conservatori Professional de Xàbia i compta amb el suport econòmic de la Diputació d'Alacant.