Xàbia actualitza el projecte de la piscina coberta per a reivindicar la seua construcció a la Generalitat

14 jul 2015

L'Ajuntament de Xàbia està actualitzant l'avantprojecte de piscina coberta municipal per a poder negociar de nou la seua construcció davant la Generalitat. Tal com ha explicat l'alcalde, José Chulvi, aquest projecte, a més d'estar sustentat per una gran demanda social, va ser enarborat per tots partits que van concórrer a les eleccions municipals i és per açò que el seu executiu ho ha pres com una cosa prioritaria.
De fet, encarregar l'actualització d'un avantprojecte redactat en 2005 ha sigut una de les primeres accions d'aquesta legislatura. Són els tècnics municipals els que estan revisant aquest document tècnic, tant per a ajustar-ho a la legislació actual (les normes que s'apliquen a aquest tipus d'obres van variar en 2006) com per a tractar d'ajustar el seu pressupost a la nova situació econòmica. I és que l'avantprojecte preparat fa una dècada xifrava la construcció de la piscina coberta en quasi cinc milions d'euros (més IVA), per la qual cosa s'està cercant d'on retallar despeses. Açò sí, sense prescindir de les instal·lacions purament esportives que es demanden des de la regidoria d’Esports que dirigeix Vicent Colomer, com són la piscina d'entrenaments de vuit carrils de 25 metres de llarg i una altra més xicoteta per als xiquets i classes de aquagym.
Segons ha avançat l'alcalde, la intenció de l'executiu és reclamar al govern autonòmic que complisca amb el conveni signat l'any 2005, un acord pel qual la Conselleria d'Educació i Esports es comprometia a construir aquesta dotació a Xàbia a canvi que l'Ajuntament assumira l'edificació d'un trinquet per a pilota. L'Administració local va complir la seua part mentre que l'autonòmica s'ha desentès durant una dècada de les seues responsabilitats.
Aprofitant que hi ha un nou govern en el Consell, l'executiu local vol reactivar aquest projecte i exigir amb mes força que complisquen el seu compromís amb Xàbia.