Xàbia desenvolupa un pla formatiu per a millorar la competència dels escolars en els estudis i en la seua vida quotidiana

13 jul 2015 Ajuntament i representants de centres escolars i AMPEs exposen aquest projecte en una jornada sobre Educació celebrada a Almussafes

L'Ajuntament de Xàbia ha presentat en un fòrum sobre educació una experiència de formació singular i pionera que ha encetat durant l'últim curs escolar. Es tracta del projecte de competències clau, un conjunt d'accions formatives per a aconseguir que els xiquets siguen més competents davant els reptes de la vida quotidiana i tinguen més possibilitats d'aconseguir l'èxit escolar.
La regidora d'Educació, Montse Villaverde, va estar la passada setmana en la jornada sobre competències clau d'Almussafes junt amb representants del col·legi Trenc d'Alba, l'IES n1, les Ampes, i del servei d'avaluació i estudis, detallant les particularitats del projecte iniciat a Xàbia, l'únic que té caràcter comunitari en tant que involucra no solament als centres escolars i als alumnes sinó també a les seues famílies i al propi Ajuntament.
El pla de competències va ser ideat el curs passat des del Consell Escolar Municipal i compta amb el suport dels centres educatius, les AMPES i amb l'assessorament tècnic del Projecte Atlántida. S’organitza amb tres línies de treball específiques, una enfocada als docents, i una altra amb les famílies que es desenvolupa a través de l'AMPES dels set centres del municipi i els serveis socials de l'Ajuntament, amb tallers per a l'elaboració de la guia de família i comunitat.
Perquè el projecte persegueix una guia que servisca d'orientació al conjunt del professorat, de les famílies i resta de sectors de la comunitat sobre el canvi educatiu basat en les recomanacions europees i la integració de les competències clau en el sistema educatiu i la vida diària
Finalment, el pla inclou l'elaboració d'una prova pilot per a sisè de primària per a realitzar un diagnòstic inicial de la situació dels escolars que servirà per a avaluar les millores que reporta el projecte.
La regidora ha aprofitat per a agrair el treball de totes les persones implicades a millorar la capacitació dels joves, especialment als docents.