Els moros i cristians de Xàbia s'estrenen aquest cap de setmana amb la presentació de les filaes i el concert de música festera

09 jul 2015

Les festes de Moros i Cristians de Xàbia comencen aquest cap de setmana amb l'acte de presentació de les filaes i els càrrecs festers el ja tradicional concert de música festera a l'aire lliure que ofereix el Centre Musical de Xàbia.
El dissabte a les 20’45 hores, començarà a percebre's la festa en Duanes amb el tret de coet anunciador i l'encès de llums ornamentals. Poc després es podrà gaudir d'una cercavila pels carrers del port per a arreplegar en les seues kábiles i casernes als protagonistes de la festa, que a les 22 hores pujaran a l'escenari instal·lat en l'Avinguda Jaume I per a mostrar els seus vestits de gala i els seus estendards.
La presentació tindrà com a pregoner a Juan Legaz Palomares i estarà presidida per la junta festera, amb el seu responsable, Juan Vicente Álvarez. Un a un pujaran els estendards de totes les filaes, les bandereres de les tropes cristianes, Beatriz Díaz, i mores, Noelia Vives i la capitana Mónica lleial, de la filà Xibia. Al final de la gala, hi haurà ball amenitzat pel grup Bradmis.
Ja en diumenge, la música pren tot el protagonisme amb el concert de música festera que oferiran a partir de les 20’30 hores la banda del Centre Artístic Musical al costat del Grup Polifònic Ars Nova. El recital, a l'aire lliure en el carrer Sevilla, comptarà amb diversos directors convidats que, al costat del titular de Xàbia Juan Francisco Sanjuan, prendran la batuta per a dirigir les marxes i pasdobles que porten la seua signatura.
Estan Oscar Vidal, Guillermo Ruano, Rafael Garrigós, Benedicto Ripoll, Francisco Valor i Angel Lluis Ferrando.