L'Ajuntament de Xàbia constitueix els òrgans de govern per a emprendre la nova legislatura

01 jul 2015 L'alcalde signa les delegacions en els regidors i la junta de govern

L'Ajuntament de Xàbia ha celebrat avui un ple extraordinari en el qual s'han aprovat les línies bàsiques que regularan el funcionament de la Corporació durant la legislatura. Entre els punts autoritzats, el règim de sessions plenàries de caràcter ordinari, que se celebraran els últims dijous de cada mes a les 20 hores, així com les juntes de govern, fixades per als dilluns a les 8 hores. L'alcalde, José Chulvi, ha delegat nombroses de les seues atribucions a aquest òrgan de govern que dóna més agilitat al Consistori i contribueix a la millor coordinació entre departaments. La junta de govern estarà formada a més de per Chulvi pels regidors Isabel Bolufer, Antonio  Miragall, Quico Moragues, Cesc Camprubí, Pepa Gisbert, Kika Mata i Marta Bañuls. Aquests mateixos regidors (i seguint el mateix ordre) han sigut nomenats tinents d'alcalde.

Un altre òrgan constituït avui (per primera vegada de forma oficial) és la junta de portaveus, en la qual estaran José Chulvi i els representants dels tres grups municipals formalitzats avui: Isabel Bolufer pel PSPV, Tere Ern pel PP i Vicent Colomer per Compromís. Fora han quedat els regidors Oscar Antón, Juan Luis Cardona, Juan Ortolá i Tere Bisquert que afronten la legislatura com No Adscrits al no haver formalitzat grup municipal dins del termini i en la forma escaient.

La sessió ha servit també per a crear les comissions informatives permanents i nomenar els representants del Consistori en òrgans col·legiats.

Així mateix, s'ha aprovat el règim retributiu de l'alcalde i regidors, les dedicacions exclusives, parcials i les indemnitzacions als membres de la Corporació i càrrecs de confiança.

El primer edil tindrà consignat un sou brut de 50.000 euros anuals, els quatre regidors amb dedicació exclusiva (Isabel Bolufer, Antonio Miragall, Kika Mata i Pepa Gisbert) de 42.000 euros i els set amb dedicació parcial (Doris Courcelles, Pilar Zamora, Paco Torres, José Luis Luengo, Tere Bisquert, Marta Bañuls i Montse Villaverde) de 25.000 euros a l'any. Els regidors que perceben retribucions per assistència a plens i comissions oscil·laran entre els 600 (sense delegacions) i 1.200 (amb delegacions) euros nets mensuals. Aquests salaris, congelats respecte a la passada legislatura, s'han aprovat amb els vots dels 14 edils del PSPV, el regidor de Compromís i dos edils No Adscrits, mentre que el PP s'ha abstingut i dos regidors No Adscrits han votat en contra.

Amb igual sentit del vot s'ha autoritzat el nombre i retribucions del personal eventual (càrrecs de confiança), que baixa de 12 a 7 persones i també mantenen un salari igual al del passat exercici, assimilat al grup C (24.793 euros bruts).

En total, l'Ajuntament consigna un pressupost màxim per a òrgans de govern de 688.000 euros anuals, uns 20.000 euros per sobre de la passada legislatura, en la qual hi havia 11 regidors amb responsabilitats enfront dels 16 que les ostenten a partir del ple d'avui, en el qual l'alcalde ha delegat oficialment les següents àrees:

 

 

DELEGACIONS

Àrea Urbanisme:

-Isabel Bolufer: Urbanisme i Personal

-Paco Torres: Cicle Hídric, Escena Urbana, Empresa Municipal

-Kika Mata: Obres públiques i Serveis.

-Doris Courcelles: Relació residents estrangers, medi ambient, parcs, jardins, i Urbanitzacions.

Àrea Hisenda:

-Toni Miragall: Hisenda i Festes.

-Marta Bañuls: Contractació, règim intern i Duanes del Mar.

-Pepa Gisbert: Serveis socials, sanitat, seguretat ciutadana.

Àrea Promoció Econòmica

-Cesc Camprubí: Foment econòmic i pla estratègic.

-Pilar Zamora: Turisme, patrimoni i Arenal.

-Ximo Segarra: Joventut, Transparència i noves tecnologies.

-José Luis Luengo: Protecció civil, Activitats, Mobilitat, Thiviers.

-Tere Bisquert: Agricultura, Pesca, Mercat Municipal, fires i mercats ambulants.

Àrea Cultura

-Quico Moragues: Cultura.

-Montse Villaverde: Educació, Igualtat, Participació Ciutadana, Gabinet Psicopedagògic, Frechinal.

-Vicent Colomer: Esports.