Les platges de Xàbia, a punt per a la temporada alta

01 jul 2015 L'Arenal estrena jocs i engega el servei de bany adaptat

Les platges de Xàbia donen la benvinguda a l'estiu amb tots els seus serveis a punt i la vigilància a ple rendiment. Avui l'alcalde, José Chulvi, i les regidores de Turisme, Pilar Zamora, Medi ambient, Doris Courcelles, i Serveis, Kika Mata, han hissat la bandera blava en la platja de l'Arenal per a, de manera simbòlica, donar per oberta la temporada alta.

Entre les millores que es poden trobar enguany en les diferents platges estan les impulsades per l'Agència Valenciana de Turisme, que ha renovat la piràmide de jocs, papereres i les bases dels llavapeus en l'Arenal o una nova posta per als socorristes en la zona del Benisero adquirida per l'Ajuntament.

Precisament avui el servei de vigilància en les platges que presta la Creu Roja comença a funcionar a ple rendiment, amb una dotació de 45 professionals entre socorristes aquàtics patrons d'embarcació i tècnics en emergències sanitàries. Abastaran un horari diari d'11 a 19 hores en les platges de la Grava, Granadella, Portitxol i Benisero, i de 10 a 20 hores en l'Arenal, la zona de bany més concorreguda i que enguany estrena un nou sistema amb cadira de proximitat situada en la vessant sud de la platja.

En aquesta platja també s'ha posat avui en marxa el servei de bany adaptat que ofereix Creu Roja gràcies a la implicació dels voluntaris. Segons ha explicat el president de l'ONG, José Luis Doménech, s'ha ampliat a tres les cadires anfibies que permeten gaudir del mar a persones amb mobilitat reduïda. Els interessats a gaudir d'aquest suport poden sol·licitar-ho per telèfon en la seu local (965791961) i seran arreplegats en els seus propis habitatges pels voluntaris amb un vehicle adaptat, els portaran a la platja a gaudir d'un bany i després els tornaran a acompanyar a casa.

Un altre mitjà addicional per als socorristes és un nou desfibril·lador, que estarà en la platja del Portitxol per a poder atendre de forma ràpida qualsevol crisi cardíaca.

A més de les mesures de seguretat, les platges de Xàbia tenen també llestes les opcions d'oci, amb les concessions de serveis aquàtics, ombrel·les i tumbonas en marxa, i les plataformes aquàtiques de joc gratuïtes en Arenal, Grava i Granadella.