L'IES Numero 1 de Xàbia recorda a Khrystyna un any després de la seua desaparició

20 may 2015 Els seus companys d'institut mantenen l'esperança que retrobar-se amb ella i tornen a omplir els comerços amb cartells per a la seua cerca comerços

L'institut número 1 de Xàbia ha realitzat aquest matí un emotiu acte per a recordar a la seua alumna Khrystyna Savenchuk, desapareguda avui fa un any sense deixar pistes. La comunitat escolar ha organitzat una concentració en la qual s'han llegit poemes dedicats a la jove, que va deixar la seua casa amb 15 anys, i s'ha interpretat la cançó “Color Esperanza”. I és que, com han deixat clar els professors del centre, en l'institut “no perdem l'esperança de retrobar-nos amb ella” i per açò faran tot el possible perquè la seua desaparició no caiga en l'oblit.
De fet, s'han tornat a editar cartells demanant col·laboració ciutadana per a trobar-la que es penjaran en els comerços del municipi. El director, Vicent Chorro, ha posat en valor el treball constant i silenciós que ha dut a terme la Policia Judicial des de la desaparició de la jove i ha reivindicat millores en la coordinació internacional entre cossos de seguretat, ja que la recerca s'ha ralentit en necessitar de col·laboració d'altres països, com Rússia, ha indicat.
Chorro ha fet seues les paraules de l'escriptora local Pepa Guardiola, qui ha escrit una carta en la qual es descrivia l'angoixa dels pares per un any sense respostes i la hipòtesi que haja sigut retinguda contra la seua voluntat per alguna màfia de tràfic de persones.
En la concentració d'estudiants han estat els pares de la xiqueta, abrigallats per professors, per la Xarxa de Dones de la Marina Alta i pels responsables municipals de l'Ajuntament, representat per l'alcalde, José Chulvi i les regidores Empar Bolufer i Tere Bisquert.