Els interessats a gestionar un hort urbà a Xàbia deuen presentar les seues sol•licituds des del 14 al 28 de maig

14 may 2015 La convocatòria està especialment dirigida a jubilats, pensionistes o aturats

La regidoria de Medi ambient i Serveis obri demà dijous 14 de maig el termini per a sol·licitar un dels 35 nous horts urbans del carrer José d'Espronceda (zona Pou del Moro) i algunes parcel·les pendents d’adjudicar en el carrer Amsterdam (Arenal). Les sol·licituds poden presentar-se fins al 28, inclusivament, en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (Avinguda Trenc d’Alba número 2) i deuen estar acompanyades per una còpia del DNI, un volant d'empadronament, l'acreditació com a pensionista, jubilat o aturat i un informe mèdic que acredite la capacitació per a realitzar labors agrícoles. Des de serveis insisteixen que és ara quan els interessats deuen emplenar els tràmits de forma oficial, ja que les sol·licituds anteriors no tenen validesa formal.
Es descartaran totes aquelles sol·licituds presentades per persones que tinguen deutes amb l'Administració Local i entre tots els sol·licitants que complisquen el requerit, es realitzarà un sorteig per a adjudicar els terrenys disponibles.
La creació d'Horts Urbans per part del departament de Medi ambient i Serveis és una alternativa d'oci saludable per a aquells veïns que s'interessen per l'agricultura tradicional i ecològica. El projecte pretén organitzar una activitat lúdic-educativa, fomentar la participació de la població en la recuperació i manteniment d'una agricultura respectuosa amb el medi ambient i, al mateix temps, impulsar una alternativa cultural i d'oci lligada al desenvolupament sostenible.
La convocatòria està especialment dirigida a jubilats, pensionistes o aturats que busquen un espai alternatiu que els permeten realitzar activitats físiques i mentals en contacte amb la naturalesa, millorant la seua qualitat de vida i fomentant una alimentació saludable.
Els qui sol·liciten l'autorització per a explotar un hort urbà es comprometen a desenvolupar l'activitat agrícola dins dels límits assenyalats per a la parcel·la concedida, fent un bon ús en tot moment de l'espai i acatant el funcionament i les normes que ho regulen.