El Xàbia Folk baixa el teló amb èxit de públic i concerts de gran qualitat

11 may 2015

El festival Xàbia Folk, un any més, baixa el teló amb un gran èxit de públic. Centenars d'aficionats van omplir les nits del divendres i dissabte la carpa instal·lada en la plaça de la Constitució per a escoltar a Pep Gimeno Botifarra amb la banda del Centre Artístic Musical de Xàbia i a la Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra. També van ser un èxit els dos concerts de petit format que van oferir Xaluc en la Casa de la Cultura i Paco Diez en l'ermita de Santa Llúcia.
La primera nit de festival, Pep Gimeno “Botifarra” va demostrar per què és tot un figura de la música tradicional i la cultura popular valenciana, barrejant els seus temes amb explicacions carregades d'humor i saviesa popular que van portar al públic a la riallada continuada i a acomiadar-lo amb un tancat aplaudiment. El dissabte la vesprada va començar en la Casa de Cultura amb una agrupació jove i prometedora com són Xaluc, un septet format en l'Escola Superior de Música de Catalunya que quanta amb dos músics de la comarca i explora nous formats de la música tradicional.
La nit va ser de la Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, un conjunt de grans músics originaris de Gracia, Itàlia, França, Sèrbia o l'Índia que experimenta amb la música gitana i va aconseguir des del primer moment alçar al públic, que es va tirar a ballar les divertides i animades cançons animats per la cantant catalana Sandra Sangiao.
Ahir diumenge l'ermita de Santa Llúcia va acollir un recital íntim i especial de Paco Diez que va fusionar la música de l'Espanya de les tres cultures. Des de la regidoria de Cultura, organitzadora d'aquest festival al costat de la Romàntica del Saladar, han destacat el gran nivell de tots els músics i el gran acolliment de tots els concerts.