Amics del Museu repassarà la història de la pesca a Xàbia des de l'època romana a l'actual

11 may 2015

L'associació Amics del Museu abordarà la setmana vinent en el seu cicle “Els Dimecres dels Curiosos” l'evolució de la pesca comercial a Xàbia des de l'època romana fins a l'actualitat. La xarrada, prevista el dimecres 20 de maig a les 19’30 hores en el propi museu Soler Blasco, estarà a càrrec d’Amadeu Ros, pescador i enamorat del mar.
Ros compartirà els seus coneixements sobre vaixells de pesca, els seus aparells i les seues xarxes i com formen part del patrimoni marítim. Il·lustrarà la xarrada amb el saber fer i mètodes de pesca que s'han desenvolupat al llarg del temps i explicarà també quins peixos s'han pescat en diferents moments. La xarrada serà en valencià i castellà amb subtítols a l'anglès i, com és habitual, després hi haurà una copa i una xarrada informal.
AMUX reuneix a persones de totes les nacionalitats amb un interès actiu en la història i l'arqueologia de Xàbia i la Marina Alta. A més del suport a les activitats del Museu, organitzen xarrades i excursions per als membres. La subscripció anual és de només 10 euros per any i dóna dret a reserva preferencial i descomptes en les excursions. Per a obtenir més informació, poden consultar el seu web http://amuxabia.weebly.com o preguntar-se en el Museu.