Xàbia reforça l'oferta cultural de l'estiu amb un festival internacional de piano i percussió amb concerts en el riurau

30 abr 2015 El certamen està vinculat al concurs de piano Vila de Xàbia per a joves intèrprets que organitza APAM

L'associació de Professionals i Amics de la Música (APAM) de Xàbia ha presentat avui un nou esdeveniment cultural que s'estrena aquest estiu lligat al Concurs de Piano per a joves promeses Vila de Xàbia. Es tracta d'un festival internacional de piano i percussió que s'ha previst del 27 de juny al 2 de juliol i que combinarà recitals públics amb masterclass de professors de prestigi reconegut, com Maurizio Moretti, Andrea González o el percussionista Paco Cherro.
L'organitzadora, Nati Ballarín, ha avançat que entre els concerts que s'han programat a les nits en el riurau d’Arnauda hi haurà una gran representació internacional i projectes excepcionals, com una actuació a quatre mans de Gabriel Tacchino i Maurizio Moretti. Totes les actuacions seran a les 21’30 hores en el riurau, amb una posada en escena de la mà de la dissenyadora Jessica Bataille.
Segons ha assenyalat Ballarín, aquest festival és una oportunitat de compartir coneixements per a alumnat procedent de totes les parts del món i una experiència molt recomanable. De moment, hi ha alumnes de països com Rússia. Xipre, Japó, Holanda, Gran Bretanya, Coreja o Sèrbia.
Ballarín ha afegit que en acabar aquest festival començarà l'III Concurs de Piano Vila de Xàbia, que enguany creix fins a les quatre categories: infantil (fins a 11 anys), juvenil (de 12 a 16 anys), joves promeses (de 17 a 22 anys) i sènior (de 23 a 30 anys). Amb un jurat compost per Giuliano Adorn (Itàlia), Markus Schirmer (Áustria), Jesús Gómez (Espanya), Andrea González Pérez (Espanya), Maurizio Moretti (Itàlia), Gabriel Tacchino (França) i la pròpia Natividad Ballarín (Directora Artística) reunirà a joves pianistes arribats de tots els racons.
No en va, els premis per categories tenen premis tan interessants com els 1.400 euros per al guanyador dels sèniors, que també tindrà una gira amb concerts a Bèlgica, Itàlia, França i Espanya i un mànager gratuït durant un any, a altres premis amb dotació econòmica, concerts, banquetes de disseny o partitures.
També hi haurà un guardó per al millor pianista de la Costa Blanca i un premi especial per a la millor interpretació de música espanyola, dotat amb 300 euros i que ofereix la Casa d’Andalucia de Xàbia.

La inscripció estarà oberta fins a l'1 de juny i es pot ampliar informació en la web www.apam-xabia.com

Ambdues activitats compten amb el suport de l'Ajuntament i de l'empresa municipal Amjasa. Els regidors de Turisme, Antonio Miragall, i de Cultura, Empar Bolufer, han mostrat el seu respatler a aquesta iniciativa i han reiterat el seu convenciment que la música és important per als joves. També han assenyalat que participar en aquests certàmens és una via perquè gent de tot el món conega Xàbia i ho tinga en compte com a destinació turística.

Respecte als concerts, han qualificat d'una gran idea emprar com a escenari el riurau d’Arnauda, un exemple de patrimoni propi i amb grans possibilitats per a gaudir de les nits d'estiu