La Biblioteca de Xàbia obri un punt per a alliberar llibres en el Mercat Municipal

23 abr 2015 Es poden trobar publicacions per a tots els públics i en diversos idiomes

Xàbia està celebrant aquesta setmana diverses activitats per a commemorar el Dia del Llibre. Als tallers infantils que han recollit gran èxit els primers dies de la setmana, se suma des d'avui el punt per a alliberar llibres (book crossing) que com cada any s'instal·la en un espai públic i que es pot trobar a l'interior del Mercat Municipal. Avui el personal de la Biblioteca Pública ajudat per diversos voluntaris de la secció internacional ha assortit aquest aparador amb novel·les, llibres de poesia i publicacions vàries, tant infantils com per a adults i en diversos idiomes. L'objectiu, tal com recorda l'edil d'Educació i Cultura, Empar Bolufer, és que les persones puguen agafar gratuïtament els llibres que els interessen i també, que deixen alguns perquè els gaudisquen els altres. També s'ha instal·lat una exposició d'il·lustracions infantils sobre contes d’Andersen en la planta baixa de la biblioteca del poble i que estarà oberta dos setmanes
Completant la programació del Dia del Llibre, la biblioteca acull aquesta vesprada un recital de poemes haiku, un estil de poesia japonesa que començarà a les 19 hores amb la presentació del llibre sobre haikus de Juan Antonio González.
La Biblioteca de Xàbia, aprofitant aquesta data assenyalada, anima als ciutadans al fet que es facen socis i es beneficien de tots els serveis que s'ofereixen, com el préstec de llibres, audiollibres, música, còmics o vídeos. Dins de les instal·lacions també es pot utilitzar gratuïtament ordinadors amb accés a internet.
Així mateix, els titulars del carnet d'usuari de la Xarxa Electrònica (que s'obté simplement emplenant un formulari i portant una fotografia i una fotocòpia del carnet d'identitat) poden utilitzar també el servei eBiblio Comunitat Valenciana, una plataforma tecnològica amb accés al catàleg i préstec de les principals novetats editorials en format digital (ebooks).
La Biblioteca de Xàbia, amb 6.300 socis, també disposa d'una secció internacional coordinada per voluntaris i d'un club de lectura infantil per a llegir en família i amb el qual es forma a nous lectors, un foment de l'hàbit de lectura entre els xiquets que també es treballa amb les sessions de contacontes setmanals i activitats puntuals en coordinació amb els col·legis.