Més d'1.400 joves participants en la trobada Com Sona l’ESO actuaran a Xàbia aquest divendres amb l'espectacle Yesterday

20 abr 2015 L'actuació serà a les 22 hores en la plaça Constitució i és gratuïta

Xàbia es prepara per a rebre durant els pròxims dies als 1.440 joves que participaran en Com Sona l’ESO, la trobada anual entre alumnes i professors de música d'un total de 52 instituts públics valencians, de les Illes Balears i Catalunya. Amb ells, molts familiars, per la qual cosa aquest cap de setmana s'espera un al·luvió de visitants als quals Turisme ha facilitat l'hostalatge i programat excursions i visites guiades, ha assenyalat el regidor Antonio Miragall, qui ha assenyalat que s’espera un 100% d’ocupació.
L'acte central d'aquesta trobada és l'espectacle que tindrà lloc la nit del divendres, 24 d'abril, en un gran escenari que ja pren forma en la Plaça de la Constitució. Els professors de l'IES Antoni Llidó, Quico Moragues i Carles Femenia, han avançat les línies generals del muntatge “Yesterday?”, que amb la música dels Beatles repassarà la dècada dels 60 i les seues principals fites històriques. Actuarà un gran cor d'1.250 joves, una banda de 130 músics i un cos de ball, cantants solistes i teatre. L'espectacle és el divendres, a partir de les 22 hores, en la plaça de la Constitució, i d'entrada gratuïta.
Tal com destaquen els professors, els xavals han preparat amb molta il·lusió l'espectacle i esperen que el resultat siga espectacular.
Des del departament de Cultura i Educació, Empar Bolufer, ha indicat que hi haurà activitats complementàries obertes al públic, com les cercaviles i l'actuació del grup Tres fan ball, prevista per al dimecres a les 20 hores en la plaça del Convent.
També hi haurà altres exclusives per als participants en Com Sona l’ESO, que estaran acampats des del dimecres al dissabte al costat de la zona esportiva, on tenen una carpa per als menjars, zones de condícia i programació pròpia com un petit concert de rock o una festa de comiat. També estan convidats a conèixer la història local gràcies a l'exposició sobre la pansa que es recuperarà en la Fundació Cirne, a gaudir d'una batukada a càrrec dels col·legis Graüll, Vicente Tena i l'Arenal, degustar una paella geganta en el parc Montaner i una actuació de Xirimitab’s en la plaça Marina Alta per a anar ambientant el poble per al gran concert de les 22 hores.
L'alcalde, José Chulvi, ha manifestat que quan Xàbia va rebre la proposta de ser seu d'aquesta gran trobada cultural “no ho dubtem ni un moment doncs ho vam veure com una oportunitat cultural i de donar a conèixer el nostre poble”. El primer edil ha afegit que s'ha convertit en un gran repte, doncs dels 900 participants que va tenir el passat any, aquest 2015 són 1.440 els que s'han apuntat, i donar recer a tanta gent i les seues famílies ha necessitat d'una gran implicació i col·laboració entre l'Institut Antoni Llidó, l'Ajuntament i altres cossos com la Policia Local que s'ha encarregat de preparar tot el pla de seguretat. Chulvi ha destacat sobretot el gran treball fet per Empar Bolufer i ha convidat a tota la comarca al fet que venja a gaudir d'un “espectacle únic”.
La trobada Com Sona l’ESO se celebra fa 16 anys, cada any en una població diferent, i serveix per a posar en pràctica els coneixements musicals que els estudiants aprenen durant el curs, treballar amb temàtiques transversals i promoure la convivència i socialització dels joves de 12 a 17 anys. Aquesta edició, organitzada a Xàbia compta amb la col·laboració del Centre Artístic Musical i del Conservatori que presta els seus locals d'assajos i alguns instruments.