Xàbia celebra aquest diumenge la festivitat de Sant Francisco de Paula

14 abr 2015 Hi haurà missa i processó en el Convent de les Agustines

Representants de l'associació de Sant Francisco de Paula han visitat aquest matí a l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, per a convidar a tota la Corporació a participar dels actes religiosos que han preparat en honor al sant aquest pròxim diumenge 19 d'abril. També li han transmès les accions encaminades a recuperar el patrimoni religiós que han realitzat enguany gràcies a l'aportació dels seus més de 100 associats, donacions particulars i la venda de loteria.
En els últims mesos, s'ha procedit a la restauració de la imatge del sant i la seua túnica original, un treball que es va encarregar als especialistes de la Fundació la Llum de les Imatges. També s'ha renovat la fornícula i una devota ha donat una nova vestimenta per a Sant Francisco, que serà la que enguany lluirà en la processó.
L'original, per tant, s'exposarà a l'interior del Convent d’Agustines perquè els feligresos puguen veure el resultat de la seua restauració.
Quant als actes religiosos, l'associació celebrarà la festivitat aquest diumenge amb els actes de costum. A les 11 hores hi haurà una missa en l'antic Convent d’Agustines i a continuació es realitzarà la processó amb la venerada imatge pels carrers Dels Oms, Nou, Damián Giner, Doctor Borrull, Placeta del Convent, Doctor González, Major, Primícies, En Grenyó, Verge del Pilar, En Forn i placeta del Convent.
L'associació de Sant Francisco de Paula ha aconseguit una evident recuperació d'una festivitat arrelada al barri de la Placeta del Convent, que va ser a punt de desaparèixer anys arrere. És més, ja pensen a organitzar alguna cosa especial per al pròxim any, ja que es compleix el 400 aniversari de la fundació del Convent, originàriament dirigit per l'ordre de Mínims.