Xàbia inicia la campanya de vigilància forestal durant les pasqües

01 abr 2015 Els voluntaris de Protecció Civil també col•laboraran en les guàrdies de control pel parc natural del Montgó

La regidoria de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Xàbia ha iniciat aquesta setmana la campanya de vigilància forestal específica per a les festes de pasqua.
L'operatiu està compost per uns 30 voluntaris de Protecció Civil i vigilarà les masses forestals del municipi des de demà dijous al dilluns de pasqua i el cap de setmana pròxim inclòs el dilluns de Sant Vicent. El servei comptarà amb dos torns diaris de quatre efectius i estarà coordinat amb la Policia Local i el parc comarcal de bombers.
Així mateix, Protecció Civil col·laborarà juntament amb l'agrupació Acif en la vigilància del Parc Natural del Montgó. Els voluntaris de Xàbia estaran en la zona de les Planes.
Tal com expliquen des de la regidoria que dirigeix Juan Ortolá, aquesta operatiu preventiu tracta d'evitar qualsevol incidència que puga desembocar en un incendi. En aquest sentit, des de l'Ajuntament es vol fer una crida als ciutadans perquè actuen amb prudència i sentit comú, que no encenguen foc o material pirotècnic prop de zones forestals o altres espais de risc, que s'atenguen les recomanacions dels voluntaris i acaten les indicacions existents en les zones públiques o d'oci.