Xàbia inaugura en el port la placeta dedicada a Maruja Varó

30 mar 2015

L'Ajuntament de Xàbia va inaugurar el dissabte un nou espai públic en Duanes, la placeta “Comare Maruja Varó”, en memòria d'una comadrona que va atendre més de 3.000 parts en la vila i que és recordada amb afecte i afecte per diverses generacions de xabieros. L'acte, que va començar amb una actuació musical a càrrec de la percussionista Miriam Llerena, va comptar amb la presència de familiars i amics de donya Maruja. El seu vidu, Miguel Serrat, va anar l'encarregat d'agrair aquest homenatge del poble de Xàbia a la seua dona.
Per la seua banda, l'alcalde, José Chulvi, va destacar que dedicar a donya Maruja “aquest espai públic que mira al mar en el seu barri de Duanes és un homenatge sincer i carregat d'afecte” però, “poc comparat amb el que ella va fer per tots els que la van necessitar”, va apuntar el primer edil.
Chulvi va afegir que obrir aquesta plaça “a més d'honrar la memòria d'una gran dona també és una manera d'avançar en el model de poble que volem: obert amable i de tots. L'alcalde va emplaçar a tots els veïns al fet que a òmpliguen de vida aquesta plaça, que la gaudisquen i la senten com un bon lloc per a quedar els amics, portar als xiquets, descansar o mirar el mar.
I és que la placeta Comare Maruja Varó està situada enfront del passeig de la Grava, en el barri de Duanes. És un espai a dues altures, amb un mur de pedra seca, un banc i una zona escalonada, per la qual cosa podrà ser emprada també per a petites actuacions culturals a l'aire lliure.