Xàbia posa a punt les seues platges per a la Setmana Santa

26 mar 2015 L'Arenal tindrà socorristes durant els dies de vacances

El departament municipal de Serveis de Xàbia està treballant en la posada a punt de les platges per a la campanya de Setmana Santa. El gruix de les intervencions s'ha realitzat en la zona de l'Arenal, principal punt turístic i que aquestes vacances també comptarà amb un servei de vigilància i socorristes del 2 al 6 d'abril i els dos caps de setmana següents (l'11, 12, 13, 19 i 19 d'abril) en horari d'11 a 19 hores.
De moment, s'ha podat les palmeres de l'arena i arrancat alguns exemplars que estaven deteriorats. S'ha posat a punt els llavapeus i les passarel·les d'accés, així com les rampes de baixada des del passeig que estan sent envernissades. Des de Serveis estan a l'espera de comprovar com evoluciona l'arribada d'algues de l'últim temporal ja que avui encara no s'havien dipositat en l'arena i, per tant, no s'han pogut retirar de moment.
També el mal estat del mar en els últims dies ha fet que altres actuacions que ha s'havien avançat per a la temporada, com els treballs d'anivellació en La Grava o el Benissero, hagen de repetir-se.
Entre la planificació de neteja extra en platges prevista per a aquests dies està també la retirada de brossa de les cales del Francès o Sardinera, que es realitzarà en col·laboració amb la Creu Roja que posarà una llanxa per a la retirada dels residus per mar, o l'envernissat de la tarima de fusta en la plaça Guillermo Pons.
Quant a l'atenció turística, destacar que el personal de l'Arenal es trasllada durant aquesta campanya a la posta del passeig David Ferrer. Els informadors atendran a peu de platja des d'aquest dissabte, 28 de març, fins al dilluns 6 d'abril.