Xàbia celebra la pasqua amb la seua tradicional fira d'artesania

23 mar 2015 Música, contacontes i tallers animaran aquest mercat instal·lat des de divendres sant en el Centre Històric

L'associació de comerciants Xàbia Històrica i el regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, han presentat avui la tradicional fira artesana que com fa més de tres dècades, ambientarà la Setmana Santa de Xàbia.
Aquest mercat d'artesania és un dels més antics de la Comunitat i reuneix cada any a un centenar de llocs assortits de productes totalment artesans d'alimentació, decoració, sabons, tèxtil i cuir, llepolies, jocs, xocolates o roba. La fira s'inaugurarà el matí del Divendres Sant i estarà en la plaça de Baix, carrer Major i Placeta del Convents fins al dilluns de pasqua a la nit. Ambientant el lloc hi haurà nombroses actuacions musicals i de ball vinculades a la música tradicional i folk, contacontes, tallers per a xiquets i majors de temàtiques com aprendre a decorar ous de pasqua, a fer galetes o les típiques coques de Xàbia, uns altres de pintura, labors o d'oficis com a terrisseria i “socarrats” o un de plantes i horticultura impartit per TerraXabia. Entre les novetats d'aquesta edició, una classe oberta per a aprendre el ball de moda, el lindyHop, una modalitat de swing. També es crearà un espai d'exposició i venda de mobles i articles de decoració en la plaça de l'església, un lloc que el matí del diumenge de pasqua bullirà d'animació amb els llocs que aquest dia obrin penyes i agrupacions culturals oferint tapes, dolços de Xàbia o productes arrelats a la cultura local.  CONSULTA EL PROGRAMA COMPLET
La presidenta de l'associació organitzadora, Elena Roig, ha animat a tots els ciutadans i visitants a visitar el Centre Històric, els seus comerços i espais culturals com el Museu Soler Blasco que estarà obert durant els dies de pasqua i prepara una mostra especial per a aquestes dates.
També el regidor, Juan Luis Cardona, ha convidat a tots a passar-se per aquesta fira pionera i que ha sabut mantenir-se visca durant més de 30 anys, sent una cita imprescindible en la pasqua, una alternativa al sol i platja i un esdeveniment que conjumina cultura, gastronomia, oferta familiar, comercial i d'oci.