L'Ajuntament de Xàbia tramita prop de 400 expedients electrònics en la seua primera setmana sense paper

20 mar 2015 El Consistori ha implantat l'administració electrònica en sol cinc dies, un canvi que suposarà l'estalvi de 75 euros per tràmit

L'Ajuntament de Xàbia ha engegat l'administració electrònica en la seua organització en un temps rècord. En només cinc dies, el Consistori ha dit adéu al paper tramitant prop de 400 expedients electrònics.
La rapidesa amb la qual s'ha dut a terme el procés ha permès que ja el primer dia es dugueren a terme de forma electrònica els registres municipals, les notificacions a ciutadans i empreses i es publicaren totes les decisions i contractes en el tauler d'anuncis i en el perfil del contractant.
De fet, des de la plataforma encarregada de la seua implantació (Gestiona de esPublico) han qualificat de “especialment significativa” l'acceptació que ha tingut l'administració electrònica en la vila.
El regidor de Noves Tecnologies, Cesc Camprubi, ha assenyalat que treballadors municipals i càrrecs polítics estan encara aprenent a manejar els nous processos, però que ja és palpable la millora en l'eficiència administrativa.
Camprubi ha incidit en l'agilitació de tràmits i millora d'atenció que suposarà aquesta nova plataforma de cara al ciutadà.
I és que l'ús de la ACCV o, en defecte el DNI electrònic, per a tramitar qualsevol expedient o signar documents reduirà a més de la meitat el temps que dedica cada treballador a aquesta tasca. A més, també implica una considerable rebaixa en material d'oficina i d'enviaments que suposarà un estalvi per a les arques municipals.
Per la seua banda, l'alcalde, José Chulvi, ha destacat un altre dels grans avanços del sistema: que els ciutadans podran realitzar els principals tràmits municipals sense necessitat de desplaçar-se físicament fins a l'Ajuntament a través de la seu electrònica que es posarà en funcionament a la fi del mes de març en la url xabia.sedelectronica.es .
Aquesta plataforma servirà també de punt informatiu perquè els proveïdors consulten els codis DIR3, necessaris per a presentar factures electròniques davant el consistori, de les quals ja s'han registrat més d'un centenar.
Els responsables municipals han afegit que amb la plataforma Gestiona, Xàbia ofereix un nivell major de transparència i informació pública al ciutadà, que pot consultar amb la seu electrònica l'estat de les seues tramitacions o l'estat en el qual es troben les seues factures, en el cas dels proveïdors.
També és més transparent a nivell polític, perquè els partits del govern i de l'oposició també disposen de claus per a accedir a la mateixa i així accedir a la informació des de qualsevol ordinador i, fins i tot, des dels seus telèfons mòbils.