1.557 contribuents s'han subscrit en tres mesos al pla personalitzat de pagaments de l'Ajuntament de Xàbia

18 mar 2015 Aquest sistema dota de liquiditat a les arques municipals durant tot l'any

El regidor d'Hisenda de Xàbia, Oscar Antón, ha facilitat les xifres del pla personalitzat de pagaments que ha oferit enguany l'Ajuntament als seus contribuents perquè organitzaren les seues obligacions fiscals com millor s'ajuste a les seues economies. Aquesta eina podia utilitzar-se bé per a abonar totes les taxes a l'inici de l'any, amb el que s'obtenia una bonificació del 4%, o bé planificar-los en quotes al llarg de l'any.
Des que es va obrir el termini, a la fi de desembre, i fins al 5 de març s'han subscrit un total d'1.557 de plans. D'ells, la majoria són plans anticipats, pels quals el Consistori ha ingressat 1.136.634 euros en aquest primer trimestre; També s'han gestionat més de 400 plans fraccionats planificats pels quals l'àrea de tresoreria preveu ingressar més de 300.000 euros al llarg de l'any.
La possibilitat d'avançar el pagament de tributs municipals, i amb ella la de beneficiar-se de bonificacions, encara segueix oberta i els interessats poden passar-se per l'àrea econòmica per a informar-se.
Antón ha assenyalat que el bon acolliment d'aquest sistema, que trenca amb el rígid calendari fiscal permetent ingressar diners al Consistori durant tot l'any. Es nota, sobretot, en les primeres setmanes de l'exercici, quan s'aconsegueix suficient liquiditat en Tresoreria per a no haver de tirar mà de préstecs. Per açò, les arques municipals es beneficien al no haver de pagar interessos i obtenen un estalvi que els faculta a oferir bonificacions als contribuents que paguen més ràpid, ha explicat.
El regidor ha aprofitat per a agrair al personal de l'àrea econòmica i de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) el gran treball realitzat durant les primeres setmanes de l'any per a atendre aquesta gran demanda de plans personalitzats.